Bob Fleming – agent x117/077

Sist endret: 7. February 2012

Bob Fleming er en amerikansk CIA-agent som dukket opp i tre italienskproduserte filmer på 60-tallet, som en del av Eurospy-bølgen. Filmene var sterkt inspirert av James Bond-filmene, men talentene involvert klarte ikke helt å nå opp til originalene.

I de to første filmene, Le spie uccidono a Beirut/Secret Agent Fireball (1965) og Sfida ai killers/Killers Are Challenged (1966), ble rollen som Fleming traktert av Richard Harrison. Begge disse filmene ble på noen tidspunkt markedført som Agent 077-filmer, for å ri på den seriens popularitet. Det sises også at Secret Agent Fireball fikk sitt engelske navn for å minne om Thunderball (1965).

Furia a Marrakech/Fury in Marrakesh (1966) var opprinnelig ikke en Bob Fleming-film, men hovedpersonen ble døpt om for å bygge på populariteten de første hadde oppnådd (igjen bygget på poulariteten til Agent 077 osv. ). Fleming spilles her av Stephen Forsyth, og filmen regnes av de som regner på sånt, som den beste i serien. Der ordet beste blir brukt sammen med anførselstegn.

Bob Fleming-filmer

Le spie uccidono a Beirut
Le spie uccidono a Beirut (1965)
Secret Agent Fireball

Markedsført i Italia som 077.

Sfida ai killers
Sfida ai killers (1966)
Rent bord i Casblanca
Killers Are Challenged

Uoffisiell Agent 077-film.

Furia a Marrakech

Furia a Marrakech (1966)
Fury in Marrakech

Stikkord: , , ,