James Bond: The Ultimate Dossier

Sist endret: 13. March 2012

James Bond: The Ultimate Dossier

James Bond: The Ultimate Dossier

Selv om en Bond-fan vil si at premieren til GoldenEye var den mest signifikante hendelsen i 1995, kan det kanskje sies at andre hendelser fikk litt mer betydning for hverdagslivet til folk flest. Blant de andre tingene som dukket opp dette året, var Windows 95, i etterkant både elsket og hatet. Windows 95 var for mange det første operativsystemet man husker, da salget av datamaskiner til hjemmebruk tok seg opp på den tiden, og Windows var stort sett innstalert på alle. Og med det økte salget av datamaskiner, kom det også en mengde nye spill og program. Og da CD-ROM-spillere ble et mer og mer utbredt standardkomponent på en datamaskin, fikk datavareprodusentene mulighet til å lage mer datarike applikasjoner som kunne sendes ut på en CD-plate som inneholdt massive 750MB, isteden for den gamle disketten som bare kunne rutte med 1,44MB. Og da kommer vi til poenget med denne innledningen, siden Eidos Interactive og MGM Interactive i slutten av 1996 stolt kunne utgi en dobbelt CD-ROM spekket med bilder og filmklipp om og med James Bond, kalt James Bond: The Ultimate Dossier.

Og det var en stor og flott utgivelse på den tiden. Selv om kravet om en 486 og 8MB RAM høres latterlig lite ut i dag, var det relativt “state of the art”. Men hva inneholdt så pakken? Selve innholdet kan deles grovt inn i tre deler: Info om James Bond, info om filmene, og HMSS Trivia Challenge, et spørrespill.

I HMSS Trivia Challenge spiller du spørrespill mot deg selv, og du må svare på spørsmål fra filmene av varierende vanskelighetsgrad. Du har et visst antall liv å gå på, som ryker etter hvert som du svarer feil.

James Bond: The Ultimate Dossier

Hovedmenyen til James Bond: The Ultimate Dossier

Filmdelen av programmet inneholder informsjon om damene, skurkene, hjelpemidlene, kjøretøyene, og lokasjonene fra hver film, og du kan enten gå inn direkte på hver underkategori, eller komme deg til de via filmmenyene (eller oppdragene, som de blir referert til).

James Bond: The Ultimate Dossier

James Bond: The Ultimate Dossier - Dr. No

James Bond: The Ultimate Dossier - Honey Ryder

James Bond: The Ultimate Dossier - Honey Ryder

Under 007 Profile kan du få en større profil av James Bond, lese om folkene bak (007 by Design), skuespillerene (aka 007), eller se en tidslinje fra 1950 frem til 1995.

James Bond: The Ultimate Dossier - 007 profile

James Bond: The Ultimate Dossier - 007 profile

James Bond: The Ultimate Dossier - 007 by Design

James Bond: The Ultimate Dossier - 007 by Design

James Bond: The Ultimate Dossier - aka 007

James Bond: The Ultimate Dossier- aka 007

James Bond: The Ultimate Dossier - tidslinje

James Bond: The Ultimate Dossier - tidslinje

Alt i alt mye informasjon i et program fra 1996. Det er til sammen 55 minutter med filmklipp i pakken, sammen med 22 minutter med lydklipp og 1800 bilder. Alt dette fordelt på 850 forskjellige artikler. Jeg har ikke noen salgstall på hvor godt det solgte, men basert på antall eksemplarer som til enhver tid ligger på ebay, så vil jeg tro en god del.

Hvis du vil kjøre dette på en Windows-PC i dag, så husk at dette er et 16-bits program, så det vil ikke leke med en 64-bits installasjon. I tillegg har jeg ikke fått den til å kjøre på en ren Windows 7-maskin, den fungerer kun hvis jeg kjører i XP-mode.