Remington Steele

Sist endret: 4. February 2012

Remington Steele

Remington Steele

Remington Steele og Laura Holt

I Bond-sammenheng blir Remington Steele gjerne sett på som serien som ødela Pierce Brosnans muligheter til å få rollen som Bond etter Roger Moore. Men serien var var ganske populær, i alle fall de første sesongene, og hjalp Brosnan på vei karieremessig. Hvis ikke min hukommelse spiller meg et puss, var det TV3 som i sin tid sendte serien i Norge.

Så hva gikk denne serien ut på? Laura Holt, spilt av Stephanie Zimbalist, starter sitt eget detektivbyrå, kalt Laura Holt Investigations. Men hun oppdager at nærmest ingen vil ansette en kvinnelig etterforsker. Dermed “finner hun opp” en imaginær sjef, kalt Remington Steele, og oppkaller firmaet etter han. Firmaet blomstrer, men problemer oppstår når kundene vil møte sjefen. Så en dag dukker det opp en mystisk mann, spilt av Pierce Brosnan, som overtaler Holt til å utgi han for Steele. Og et partnerskap har begynt.
Mens Steele var kultivert, kjekk og sjarmerende, var Holt smart, tøff og pen. Sammen løste de kompliserte mysterier. Steele (som vi aldri får vite bakgrunnen til) var ikke til stor hjelp i etterforskningen til å begynne med, men han tok seg opp etterhvert som episodene rullet over skjermen. Som stor filmfan, brukte han ofte scener fra kjente kriminalfilmer når han utførte sine undersøkelser. Og det var alltid en liten flørt mellom de to heltene. Så med romantikk og spenning, iblandet en dose humor, utgjorde litt av et par.

Remington SteeleI den første sesongen hadde de Bernice, spilt av Janet DeMay, som sekretær. Men etter at hun rømte med en saksofonist, ble hun erstattet av Mildred, spilt av Doris Roberts. Murphy, spilt av James Read, var Holts partner, men dannet sitt eget byrå.

Remington Steele hadde sin siste sesong 1985-1986, men mye grunnet oppmerksomheten rundt Pierce Brosnan, ble det påbegynt en ny sesong i 1987. Det ble med to episoder, der Steele og Holt løser internasjonale mysterier, og blir mer enn bare kollegaer.

Brosnan ble James Bond til slutt. Om det var dårlig eller bra at han fikk nesten ti år til på baken før han grep om sin Walther, lar jeg heller være usagt.

Stikkord: ,