The Avengers

Sist endret: 4. February 2012

The AvengersI 1960 var den britiske TV-kanalen ABC (Associated British Corporation) på utkikk etter en ny spenningsserie å fylle et tomrom i sendeflaten med. Samtidig hadde de problemer med dårlig seeroppslutning på serien Police Surgeon, til tross for at hovedrolleinnehaveren, Ian Hendry, var veldig populær. Produsenten for Police Surgeon Leonard White gikk sammen med dramasjefen i ABC, Sydney Newman, og videreutviklet serien. Newman ville ha en blanding av humor og spionspenning, og lot Hendry jobbe sammen med en hemmelig agent og døpte om serien til The Avengers. Hendry fikk rollen som Dr. David Keel, og rollen som agenten John Steed gikk til Patrick Macnee. Både Newmann og White hadde jobbet med Macnee tidligere, og selv om Macnee selv heller ville forfølge en karriere som produsent ble han overtalt av de begge. Serien ble mer populær enn forgjengeren og etterhvert som sesong en skred frem, ble Steed den mest populære figuren, til tross for at han bare skulle spille annenfiolin til Keel og ikke var med i alle episodene.

John Steed og Cathy Gale, spilt av Patrick Macnee og Honor Blackman

John Steed og Cathy Gale, spilt av Patrick Macnee og Honor Blackman

Det var planlagt 39 episoder av sesong en, men en streik tvang produsentene til å stoppe etter 26. Streiken ga serien et uønsket opphold på nærmere et år, og på den tiden hadde Ian Hendry forlatt skuta til fordel for en filmkarriere. I de tre første episodene av sesong to blir vi derfor presentert for Dr. Martin King, spilt av Jon Rollason. Men Newman så ikke på King som noen permanent figur, og inspirert av en tapper Kenyansk kvinne som kjempet mot terrorsister gav han Steed en kvinnelig kollega, Cathy Gale, spilt av Honor Blackman. Blackman fikk rollen etter at førstevalget Nyree Dawn Porter meldte pass. Newman var ikke fornøyd med valget, siden han mente Blackman ikke kunne spille Gale like selvstendig og snarrådig som han ønsket. Men Blackman viste at at han tok feil, og etter et krasjkurs i judo slang hun hvem som helst i veggen. Siden Gale skulle være en veldig aktiv del av slåssingen som fant sted i serien, ble produsentene nødt til å finne en bekledning som passet til dette. Og man fant lær. Og skapte liksågodt en ny klestrend. Cathy Gale var den første virkelige selvstendige og moderne “heltinnen” på TV på sekstitallet, og siden hun kunne klare det utroligste helt uten hjelp av noen mann, var hun vel forut for sin tid.

En annen figur som ble presentert i sesong to, var nattklubbsangerinnen Venus Smith, spilt av Julie Stevens. Hun var sivil, og Steed brukte henne innimellom til diverse oppgaver. Det var faktisk meningen at hun allerede skulle dukke opp i sesong en, og alternere med Keel om å jobbe med Steed. Men da Keel ikke var med videre, drøyde det før hun dukket opp. Hun ble ikke med videre til sesong tre, siden Stevens ble gravid. Og etter 26 nye episoder av sesong to, gjorde man seg klare for sesong tre.

Gå til side: 1 2 3 4 5 6 7 8

Stikkord: , , ,