The Avengers

Sist endret: 4. February 2012

Velkommen Emma Peel

Før sesong tre begynte, krevde både Macnee og Blackman mer penger for å spille i serien. Produsentene var ikke videre glade for dette, siden budsjettet for inneværende sesong så heller røde ut. De vurderte faktisk å sparke en av dem for å få tallene til å gå i pluss. Men ABC visste de hadde en vinner i hendene, og sørget for at det ble spyttet inn nok penger til lønnskravet til stjernene og til en oppussing av serien generelt. Kostymene til Steed og Gale ble i den tredje sesongen mere påkostet og eksklusive, og de ble begge utstyrt med velmøblerte hjem. Det ble også satset mer på “fantasi”-episodene og Steed spesielt ble gjort tøffere.

Emma Peel

Diana Rigg som Emma Peel

Men tre måneder før sesong tre var ferdiginnspilt, annonserte Honor Blackman at hun ville forlate serien etter sesongen og satse på en filmkarriere (hun hadde takket ja til rollen som Pussy Galore i Goldfinger). Omtrent samtidig ble ABC kontaktet av en amerikansk filmprodusent, som ville lage en Avengers-film (en annen ville lage en Avengers-musikal…). Men uten en heltinne mente ABC at de ikke hadde noe produkt å selge, og stoppet serien i et halvt år for å få orden på sakene. De overlot rettighetene til selskapet Teleman Limited ledet av Julian Wintle, og de satte straks i gang med å erstatte Blackman. Men de bestemte fort at de ikke bare kunne finne en annen til å spille Gale, siden Blackman hadde gjort rollen til noe eget, men måtte finne opp en helt ny figur. Og de fant Emma Peel (Man appeal -> M-appeal -> Emma Peel). De ansatte først Elizabeth Shepard som Peel, men etter tre episoder fant de ut at hun ikke var riktig for rollen og de måtte la henne gå. Men de hadde allerede erstatteren i kikkerten. De kontaktet skuespillerinnen Diana Rigg som hadde imponert de etter å ha blitt sett på teaterscenen. Men Rigg måtte overbevises ganske mye før hun takket ja, siden hun mente hun ikke passet for rollen.

Emma Peel og John Steed

Emma Peel og John Steed

I tillegg til en ny heltinne, ble det gjort flere andre forandringer før sesong fire. Man ville gjøre serien mer tilgjengelig for et internasjonalt publikum, og ville selge den som en gedigen englandsreklame. Derfor gikk man over fra å filme på video til film, og kunne begynne å filme rundt omkring i England. Det ble også bestemt at det aldri skulle filmes noen forbipasserende på gaten, det skulle ikke være med noen politimenn og ingen kvinner skulle drepes. Sammen med noen flere regler skulle dette sørge for at The Avengers skulle foregå i et slags fantasiland, og gjøre det lettere for de mest bisarre historiene til å virke sannsynlige. Steed ble også gjort mer overklassete, og fremsto som det ypperste England hadde å tilby av gentlemenn. Macnee nektet etterhvert å bruke pistol, men ville heller at Steed skulle bruke sitt ypperste våpen: hjernen. I det hele tatt beveget serien seg bort fra spioneventyr til fantasi-science fiction med gale vitenskapsmenn og drapsroboter. Det ble også hyrt inn designere for å kle opp hovedpersonene, og disse kreasjonene ble lagt ut for salg i butikker rundt i Europa.

Gå til side: 1 2 3 4 5 6 7 8

Stikkord: , , ,