The Avengers

Sist endret: 4. February 2012

The Avengers på film

The Avengers-posterTo år etter at The New Avengers hadde sluttet, spilte Clemens inn en pilotepisode av Escapade, en amerikansk versjon av The Avengers med Morgan Fairchild og Granville Van Dusen. Men det ble med den ene episoden, og Clemens skyldte på at produksjonsselskapet hadde rotet det til med det meste. Så annonserte Clemens i 1979 at CBS ville ha flere episoder av The New Avengers, og året etter skulle CBS finansiere en spillefilm. I 1985 dukket det opp rykter om en ny TV-serie, The Avengers International, som var en blanding av The New Avengers og The Avengers med Emma Peel. Og i 1988 gikk ryktene om at Mel Gibson hadde kjøpt rettighetene til serien, og skulle produsere filmen The Avenging Angel med seg selv som Steed, og med gjesteopptredner av Macnee, Blackman og Thorson. Men det var ikke før i 1998 at en The Avengers-film ble en realitet.

Ralph Fiennes og Uma Thurman som John Steed og Emma Peel

Ralph Fiennes og Uma Thurman som John Steed og Emma Peel

I 1998 fikk endelig Jerry Weintraub, som nå eide filmrettighetene, filmet sin versjon av The Avengers. Og resultatet tilfredstilte verken kritikerene eller store deler av publikum. Som John Steed og Emma Peel hadde han fått med seg Ralph Fiennes og Uma Thurman, og Sean Connery spilte skurken sir August de Wynther som kunne kontrollere været. Hvorfor filmen floppet finnes det et utall meninger om. Noen mener Fiennes var en dårlig Steed. Andre mener at The Avengers ikke passet som en “summer blockbuster”, som den var ment å være. Og de fleste mener at det rett og slett er en dårlig film, uavhengig av serien. Når filmen ble prøvevist for et testpublikum, fikk Warner Brothers (som slapp filmen) så dårlige tilbakemeldinger at de ikke hadde pressevisninger og satt den opp uten mye forhåndsreklame. Dette hjalp ikke på besøkstallene, og da de dårlige anmeldelsene tikket inn ble den snart tatt av plakatene. Mange fans hadde håpet på noe bedre, og siden regissøren Jeremiah Chechik hadde uttalt at han var en fan av den opprinnelige serien var utsikten lys. Så viste det seg at Chechik ikke hadde sett en eneste episode av serien, og den storslagne hyllesten til en ikonisk serie kom aldri. Og for å sitere David K. Smith, som driver den eminente fansiden The Avengers Forever; “Sadly, this utter disaster may have ruined any future hopes for the series”. Men man skal jo aldri si aldri.
The Avengers har vært tilgjengelig på ymse DVD-utgaver, men disse er stort sett solgt ut fra utgivere og fansen venter nå på nye versjoner. Som har vært rett rundt hjørnet en god stund nå.

Gå til side: 1 2 3 4 5 6 7 8

Stikkord: , , ,