Theobald Dromard – Monokkelen

Sist endret: 20. May 2015

Paul Meurisse spilte den hemmelige agenten Theobald Dromard, kjent som Le Monocle/The Monocle, i tre franske filmer mellom 1961 og 1964. Filmene var agentkomedier, og den slu Monokkelen snodde seg forbi skurkene i de tre filmene med latterlig enkelhet.

Filmene var basert på romanfiguren Le Monocle, skapt av forfatteren Gilbert Renault, under psedonymet Rémy. Den første filmen er basert på romanen med samme navn, men der romanen er en thriller, ble filmen skrevet om til en komedie.

Serien debuterte med Le monocle noir/The Black Monocle (1961), der en gruppe nazister har blitt samlet av eieren av château de Villemaur for å møte en overlevende nazist fra det Tredje Riket. Blandt de inviterte befinner Dromard seg, forkledd som en blind fransk krigshelt med en sort monokkel.

L’Oeil du Monocle/The Eye of the Monocle (Mange om beinet) (1962) skal Dromard passe på at en nedgravd naziskatt på Korsika havner i franske hender, og overvåker Schlumpf, den siste overlevende fra troppen som gravde ned skatten, som nå skal grave den opp. Men han må utmanøvrere spioner fra Storbritannia og Russland, samt en stor gruppe skattejegere.

Le monocle rit jaune/The Monocle (1964) var siste film i serien, og forteller hvordan Dromard jakter på terroristen Bergourian, som har angrepet flere kjernekraftverk. Jakten tar de fra Hong Kong til Macau.

Monokkelen dukket forøvrig opp i en liten cameorolle i Les tontons flingueurs/Monsieur Gangster (Onkel gangster) (1964).

Le Monocle-filmer

Le Monocle Noir
Le monocle noir(1961)
The Black Monocle

L'Oeil du Monocle
L’Oeil du Monocle(1962)
The Eye of the Monocle
Mange om beinet

Le monocle rit jaune
Le monocle rit jaune (1964)
The Monocle

Les tontons flingueurs
Les tontons flingueurs(1967)
Monsieur Gangster
Onkel gangster

Stikkord: ,