Annonse

Agent X9 – Nr. 6 2013

Postet: 3. October 2013 av Jonas Ingen kommentarer

Siste nummer av Agent X9 kom ut for et par uker siden. Jeg fikk det først i hus i går, for jeg fant det ikke hos min vanlige bladhylle. Og da jeg fant det på min faste matbutikk, ble det sendt nedover rullebåndet med ryggen sist, slik at halve baksiden ble spist opp. Selvfølgelig siste eksemplar, så jeg kom bladløs hjem den dagen. Men uansett, så synes jeg det blir et sjeldnere og sjeldnere syn, men opplaget kan jo ikke synke så mye fra utgave til utgave, så jeg håper det bare er tilfeldigheter.

Men tilbake til bladet, så inneholder det Modesty Blaise-historien Death Trap fra 1977-78. Dette er den 38. tegneseriehistorien om Blasie, og er tegnet av Enrique Badia Romeo, og selvfølgelig skrevet av Peter O’Donnell. I tillegg er det en Agent Corrigan (Agent X9)-historie, Satelitt-tyveriet fra 1971, av Archie Goodwin og Al Williamson. Sporhundene, og ikke Paul Temple som først annonsert, er dette nummerets “klassiker”. Historien er I Mafiaens klør (The Irish Caper) fra 1967, og er den sjette historien med Sporhundene (The Seekers).

Den nye historien i bladet er første del av Kiberas tårer (Les Larmes de Kibera), den tredje historien fra Munroe – et afrikansk drama (Les Munroe) av Christian Perrissin og Boro Pavlovic. Agent X9 har tidligere trykket de to foregående historiene Riftdalen (La Vallée du Rift) (Agent X9 12-13 2011) og Magdi-toget (Magadi Train) (Agent X9 11-12 2012). Så selv om Agent X9 er mye opptrykk, er det også min eneste kilde til nye franske serier på norsk.

Ellers har bladet med kåringen av de beste seriene fra 2012, selvfølgelig vunnet av Modesty Blaise, foran Rip Kirby og Wayne Shelton. Skruppeløse skrullinger og Ottawa kom nederst, og de kommer heller ikke igjen i bladet. For Bond-fans kan det være verdt å nevne at en av seriene som hadde blitt mest etterspurt, var James Bond, sammen med Rip Kirby og Garth. De skriver ingenting om at det kommer mer Bond enn historien i forrige nummer. men det lov å håpe.

Neste nummer kommer 11. november.

Agent X9 nr. 6 - 2013

Stikkord:

Annonse

Skriv et svar