Annonse

Agent X9 – Nr. 7 2013

Postet: 2. November 2013 av Jonas Ingen kommentarer

Det er et nytt nummer av Agent X9 i salg, og de har byttet trykkeri. Vi tar med oss de nyhetene vi kan. Så i dette nummeret er sidene glattere og hvitere enn vanlig. Og jeg klarer ikke bestemme meg for om det kler stripene, eller ikke. Strekene i Corrigan blir i mange ruter alt for tynn, og Paul Temple fremstår alt for mørk. Men Munroe ser nydelig ut.

Men i det nye, mer glansede bladet finner som vanlig en Modesty Blaise-historie. Denne gang er det Idaho George, som opprinnelig ble publisert mellom januar og juni i 1978. Tegnet av Enrique Badia Romeo, og skrevet av Peter O’Donnell. Kronologisk følger denne Death Trap fra forrige nummer. Kronologien er også på plass for Corrigan, av Archie Goodwin og Al Williamson, da Med livet som innsats fra 1971 følger forrige historie.

Paul Temple dukker endelig opp, etter egentlig å skulle vært på trykk i forrige nummer. Afroditesaken (The Aphrodite Affair), av Francis Durbridge og John McNamara, er en historie fra 1970.

Bladet inneholder også siste kapittel av Kiberas tårer (Les Larmes de Kibera), den tredje historien fra Munroe – et afrikansk drama (Les Munroe) av Christian Perrissin og Boro Pavlovic. Betryggende avsluttes den med en tekst om at også fjerde historien, Hvis det regner i Kijambe (S’il pleut à Kijambe), blir trykket i Agent X9.

Og så rundes det hele av med en James Bond-gladsak. Neste nummer, i salg 16. desember, vil inneholde en James Bond-historie, i tillegg til Modesty Blaise, Corrigan, og Garth. Hvilken historie det er, skrives ikke. Men jeg vil kanskje gjette på Jakten på det svarte gullet eller Dødelig budskap, begge av Lawrence og Horak, som begge har vært på trykk i bladet i 1977.

agent X9 nr. 6 - 2013

Stikkord:

Annonse

Skriv et svar