Annonse

Bond 20 filmes i Norge

Postet: 7. February 2002 av Jonas Ingen kommentarer

Denne posten ble opprinnelig postet under /nyheter 07. February 2002

Dagbladet kan i dag melde at Jostedalen ligger veldig godt an til å bli innspillingssted i Bond 20. Scenen som skal filmes i Norge, skal egentlig forestille en islagt sjø på Island.

Scenen det er snakk om er der Bond blir forfulgt i sin Aston Martin over en islagt sjø på Island. Han blir forfulgt av oberts Moons menn, som i følge avisen forfølger Bond med Jaguarer og flygende snøscootere. Jaguaren det er snakk om er en Jaguar XKR, som ble vist frem på pressekonferansen 11. januar. I sin artikkel derifra nevte Fredrik Wandrup at de også ble vist noen hightech snøscootere. At disse også kan fly, nevnte han ikke. Det er riktignok rart at det blir flygende snøscootere i to filmer på rad, så jeg stiller meg litt skeptisk til denne detaljen.

Det er Den norske filmkommisjonen i Bergen som har solgt Norge som lokasjon til EON. Alaska, Island og Svalbard har vært andre alternativer, men det ser ut som Jostedalen vinner. Alaska ble avskrevet av uviss grunn. På Island fantes det ikke en sjø som var islagt de kunne bruke (ironi…?). Og å filme på Svalbard ville medført for store vansker.

Avgjørelsen blir tatt i neste uke, kan Johnny Flaten i Fjordfilm fortelle. Hvis filmen skal spilles inn i Norge, venter man seg et innrykk av over 160 filmfolk fra USA og Storbritannia i midten av mars, i tillegg til at man vil benytte seg av norske filmfolk. Det er ikke snakk om lokale statister. Johnny Flaten har vært på befaring sammen med produksjonslederen (ingen navn nevnt) i en uke, og han vendte tilbake med en mengde bilder og anbefalinger. Fjordfilm skal eventuelt lede filmarbeidet i Norge.

Det kan jo nevnes at komedien Spioner som oss (Spies Like Us), med Chevy Chase og Dan Akroyd ble delevis spilt inn i samme område. Da skulle området forestille Sovjetunionen. Og det kan jo ikke nevnes for ofte at Hoth-scenene i The Empire Strike Back le spilt inn på Fauske.

Hele artikkelen ligger her: http://www.dagbladet.no/kultur/2002/02/07/311083.html

Dagbladets Bond-side: http://www.dagbladet.no/kontekst/22843.html

Stikkord: ,

Annonse

Kommentarfeltet er lukket.