Annonse

Bond redder OL

Postet: 10. May 2012 av Jonas Ingen kommentarer

OL i London nærmer seg med stormskritt, og i følge det offisielle nedtellingsuret er det under 80 dager igjen. Og er det noe alle briter er enige om, er at dette kommer til å bli begredelige greier. De må arrangere en åpningsseremoni som i teorien skal overgå Bejing sin stortrommeslåing fra fire år siden, en ganske høy terskel å krabbe over for en befolkning som stort sett er enige om at landet deres “is a bit shit”.

Så hvem kan redde denne nærmest uunngåelige skuffelsen? Ta et steg frem, Danny Boyle. Suksessregissør og Oscar-vinner Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) har den kunstneriske ledelsen over spetakkelet, og det Boyle tar i, blir sjelden dårlig.

Danny Boyle vinner en Oscar for Slumdog Millionaire

Danny Boyle vinner en Oscar for Slumdog Millionaire

Men hvorfor nevner jeg dette? Jo, fordi Boyle har fått hjelp av en stk. hemmelig agent til å redde OL. Daniel Craig har spilt inn en sekvens i Buckingham Palace som skal brukes under åpningseremonien. Der blir han, i følge mer eller mindre sikre rykter, i rollen som 007, adlet til sir James Bond, og formanet av dronningen til å hjelpe London med OL.

Og hvorfor ikke? Bond er et erkebritisk symbol som noen, og landet skal vise frem sin rike kulturhistorie for verden. Så egentlig veldig passende. Og en litt mer kynisk person enn meg vil jo si at kongen av produktplasseringer glir rett inn i denne hyperkomersielle øvelsen som OL er.

Og man kan jo håpe at dette gir Boyle smaken for Bond, og gir han lysten til å regissere et lite Bond-eventyr eller to. Ryktene om Boyle og Bond svirret jo før Sam Mendes ble bekreftet som eier av Skyfalls regissørstol. Kanskje Bond en gang i fremtiden jager etter en skurk med Iggy Pop hylende i bakgrunnen.

Choose a gun. Choose a drink. Choose shaken, not stirred. Choose your future. Choose a licence to kill. Choose Bond.

Stikkord: , ,

Annonse

Skriv et svar