Annonse

Craig og Mendes klare for Bond 24

Postet: 14. July 2013 av Jonas 1 kommentar

Da kom endelig bekreftelsen på at både Daniel Craig og Sam Mendes var klare til vende tilbake til Bond-universet, og kaste seg over det som en gang blir Bond 24. Filmen kommer riktignok ikke før i 2015. Den har slippdag 23. oktober i Storbritannia og 6. november i USA, og jeg regner med at Norge følger våre britiske venner.

Sam Mendes var lenge ønsket av produsentene, siden Skyfall har dratt inn vannvittig mye penger, og filmen blir regnet som både en suksess blant kritikere og blant publikum. Så det blir spennende å hvordan Bond 24 klarer seg i forhold til sin forgjenger.

Det som er litt morsomt med Skyfall, er at den gjerne splitter de som har sett den. Og da gynger det fra “en perfekt film for å feire 50 år med Bond” til “Hjemme Alene 4”. Og jeg er splittet selv, og klarer ikke helt å bestemme meg. Jeg var skuffet da jeg så den første gang, neste gang var den grei, og tredje gang var jeg virkelig med. Det som er bra med filmen, er at den avslutter Bonds første år som agent, påbegynt i Casino Royale. Nå er han virkelig 007. Og filmen ser vannvittig bra ut. Åpningsjakten er en av de bedre Bond-åpningene, filmen har spenning, Javier Bardem er en god, psykotisk skurk, og slutten er kanskje ikke en typisk Bond-slutt, men spennende. Det som ikke er fullt så bra, er at jeg fortsatt ikke har skjønt hva Silva egentlig ville oppnå. Og jeg kommer ikke over Aston Martinen i filmen. Det er ikke bilen fra Goldfinger og Thunderball, for de har jo ikke skjedd. Så hvorfor skulle Q-branch utstyre en veteranbil med våpen? Og hvor tette er Q-branch som lar Silva få tilgang til nettverket sitt? Etter visuell hacking? Kjenner at det irriterer litt mer enn det skulle. Men det jeg tror jeg er mest redd for, er at nå er Bond tilbake med mannlig M, Moneypenny, og alt ved det gamle. Så Bond 24 blir Moonraker 2. Grøss…

John Logan sitter bak tastaturet. Han skrev Skyfall sammen med Bond-veteranene Neal Purvis og Roger Wade, men de er ikke med nå. Blir spennende å se hva han koker opp alene. Han skal også skrive Bond 25, så kanskje får vi en skurk som strekker seg over flere filmer. Eller hva med å gjøre noe mer med Quantum?

Flopp eller suksess? Bare litt over to år, så har vi svaret. Synd med ventetiden, men det er ikke så mye å gjøre med.

Og kanskje de endelig bruker Property Of A Lady-tittelen?

Property Of A Lady

 

 

Stikkord: , , ,

Annonse

One Response

  1. […] 24. (eller 26.) filmen om james Bond vil bli regissert av Sam Mendes og har Daniel Craig i hovedrollen som James Bond. Manus skrives av John Logan, og filmen har […]

Skriv et svar