Annonse

Hva vet vi så langt om handlingen i Skyfall?

Postet: 6. August 2012 av Jonas Ingen kommentarer

Etter fem litt forskjellige trailere fra Skyfall, pluss en masse rykter, begynner historiebrikkene i Skyfall å falle litt mer på plass. Hvis du ikke vil vite noe om hva som skjer, bør du kanskje ikke lese videre.

Forfilmen

Forhistorien er at en harddisk med informasjon om agenter som jobber undercover i terroristorganisasjoner (sånn ca.) blir stjålet fra SIS. James Bond (Daniel Craig) er på jakt etter disken sammen med feltagenten Eve (Naomie Harris). Jakten fører de til Tyrkia, der de er i hælene på Patrice (Ola Rapace), som har disken. Patrice og Bond ender på toppen av et tog, der Eve (som er i en bil på veien ved siden av toget) blir beordret av M (Judi Dench) om å skyte mot mennene i slåsskamp på toget. Hun gjør så, treffer Bond, og han faller til sin død ned i en elv de passerer over.

James Bond (Daniel Craig) i Skyfall

James Bond (Daniel Craig) i Skyfall

Bond død?

Men er Bond død? Neida! Han dør ikke, men ender opp på fylla, og kommer noe redusert tilbake og må bevise at han er på topp både fysisk og mentalt.

Q

I mellomtiden blir den stjålne informasjonen publisert på YouTube, og SIS utsatt for et angrep rettet mot M. Bond får tilbake sin rett til å drepe, men må samarbeide med en intendant (Ben Wishaw, som Q) siden det har vært organisasjonsendringer etter angrepet.

Silva

Skurken bak angrepet på SIS og M er Raoul Silva (Javier Bardem), som har et personlig hat mot M for noe hun har gjort tidligere (“Think of your sins”). Han utfører et terrorangrep på London (der t-banen på en måte er involvert), og et angrep på Skyfall Lodge i Skottland, som muligens er M sin. På et tidspunkt er han i SIS sin fangenskap, og på et tidspunkt har han Bond i sitt.

Javier Bardem som Raoul Silva

Javier Bardem som Raoul Silva

Sévérine

For å først komme til Silva, drar Bond til Shanghai, og sjarmerer seg gjennom Sévérine (Bérénice Marlohe), Silvas elskerinne og/eller samarbeidspartner. Hun mener at Silva er veldig skummel.

Mye action i trailerene, mer enn jeg egentlig skulle trodd. Men det er vel bare tre actionsekvenser som er strukket utover (jakten i Tyrkia, terrorangrepet i London, og angrepet på Skyfall Lodge). Jeg har fortsatt ikke noe klart bilde om hvordan den ferdige filmen kommer til å se ut, og hvordan drama/action-balansen kommer til å være. Og jeg er ikke helt solgt til Bardems Silva. Håret fikk meg med en gang til å tenke på Max Zorin (Christopher Walken) i A View to a Kill (1985).

Stikkord:

Annonse

Skriv et svar