Annonse

James Bond i Agent X9 5-2013

Postet: 22. July 2013 av Jonas Ingen kommentarer

Da finnes det etter lang tids fravær endelig en James Bond-tegneserie i bladhyllene. Det er viktig a se positivt på ting, og ikke fokusere på at det er en kort og egentlig ikke så bra historie i siste nummer av Agent X9, og at dette er Bonds eneste opptreden i bladet i år.

Historien er Narkotikahandlerne, med originaltittel Die With My Boots On, fra 1973. Den er skrevet av Bond-veteranene Jim Lawrence og Yaroslav Horak, og Agent X9 trykket samme historie i 1977. Ikke så mye å si om historien, egentlig. En litt kjip ting med historien når den nå er på trykk, er at kvaliteten på sidene er litt dårlig, og særlig i åpningen av historen er trykklinjene veldig svake.

Men vi kan håpe at Agent X9 pusser støvet av flere av stripehistoriene i bladet fremover.

Ellers i bladet dukker som vanlig Modesty Blaise opp, denne gang i The Junk Men fra 1977. Agent X9 Corrigan har et eventyr i Skrekkens Dal, en historie fra 1971. Til tross for at Bond-historien er fra 1973, består ikke hele bladet av 70-tallsmimring. Vi kan også lese avslutningen på Wayne Shelton-historien 100 millioner pesos, som begynte i forrige nummer, og den er faktisk fra 2013.

Jeg liker Agent X9, og det er synd at de nå har gått ned til bare åtte nummer i året. Det er også egentlig litt synd at det meste av innholdet i bladet er gamle historier, som har vært trykt før. Men det er dessverre det som selger. Markedet for blader som ikke er rettet mot barn, eller som ikke er humorblader, er trangt. The Walking Dead knelte etter bare tre nummer. Men jeg rydder akkurat nå i Agent X9-samlingen, og har et par hyllemeter med blader bak meg. Så for min del kunne andelen nye historier og figurer vært litt større. Men jeg har ingen forslag til hvilke historier det i så fall skulle vært.

Neste Agent X9 kommer forøvrig 16. september.

Agent X9 05-2013

Agent X9 05-2013

Stikkord: , ,

Annonse

Skriv et svar