Annonse

James Bonds London – James Bonds hjem

Postet: 12. March 2012 av Jonas Ingen kommentarer

Could not save XML file

Could not save marker XML file (/home/jonas/websites/nullnullsju.net/public/sirkus/wp-content/uploads/wp-google-maps/1markers.xml) for Map ID 1

Selv om James Bond ikke opprinnelig er London-gutt, har han leilighet i byen. Ian Fleming skrev om leiligheten flere ganger, men ga aldri noen konkret adresse. Fleming beskriver leiligheten hans som en Chelsea-leilighet, og at den ligger ved en lite torg langs King’s Road. Basert på andre hint i bøkene, som veier og avstander Bond kjører, har flere kommet med teorier om nøyaktig hvor den er. Gary Giblin foreslår i boken James Bond’s London, som flere før han, at det dreier seg om Wellington Square, som ligger langs King’s Road, ikke langt fra Sloane Square. I James Bond: The Authorised Biography av John Pearson, blir også adressen satt til Wellington Square, og da bestemt til husnummer 30.

Wellington Square

Wellington Square

Det eneste som ikke stemmer med Wellington Square-teorien, er at Fleming skriver at leiligheten har karnapp (bay window), og det er det ingen av leilighetene i Wellington Square som har. Giblin foreslår derfor at Markham Square, som ligger litt nedenfor Wellington Square, også kan være en kandidat, der nummer 38 er utstyrt med karnapp. Men resten av torget passer ikke til Flemings beskrivelser. I TV-programmet “The Incredible World of James Bond”, som NBC sendte i 1965, blir nummer 38 brukt som front til Bonds leilighet.

Markham Square

Markham Square

I Live And Let Die (1973) får vi et glimt at Bonds leilighet, men dette er noe som er snekret sammen på Pinewood Studios.

Hvis du vil ta leilighetene og torgene i under nærmere øyensyn (det er et fint område å ta en tur i når været er fint), kan du ta t-banen til Sloane Square, og gå vestover langs King’s Road. Wellington Square vil etterhvert komme opp på venstre side (rett etter Kings Walk-kjøpesenteret), og Markham Square på høyre side litt etter.

The map could not load.

This is normally caused by a conflict with another plugin or a JavaScript error that is preventing our plugin's Javascript from executing. Please try disable all plugins one by one and see if this problem persists. If it persists, please contact nick@wpgmaps.com for support.

Annonse

Skriv et svar