Annonse

James Bonds London – Vauxhall Cross

Postet: 4. March 2012 av Jonas Ingen kommentarer

Could not save XML file

Could not save marker XML file (/home/jonas/websites/nullnullsju.net/public/sirkus/wp-content/uploads/wp-google-maps/2markers.xml) for Map ID 2

Man forbinder gjerne ikke James Bond med t-bane, på samme måte som man ikke forbinder Chelsea og langsiktig planlegging. I romanen Goldfinger tar riktignok Bond t-banen til et møte i Bank of England. Og til Skyfall (2012) er det filmet på Charing Cross t-banestasjon (forkledd som stoppet Temple).

Hvis du vil ha dekket dine “James Bond på t-banen”-behov, er Die Another Day (2002) filmen for deg. På rømmen fra MI6 får Bond en nøkkel som gir han tilgang til en inngang til t-banestoppet Vauxhall Cross. Der møter han M, og får senere presentert sine nye bil av Q.

Men hvis du leter etter Vauxhall Cross på et t-banekart når du er i London, må du lete lenge. Det nærmeste du kommer er et stopp som bare heter Vauxhall, uten Cross. Men du finner stedsnavnet Vauxhall Cross over bakken, hvis du går opp fra t-banestoppet, da dette er et sted der seks veier møter hverandre like ved Vauxhall Bridge. Og hvilket bygg ligger ved siden av Vauxhall og Vauxhall Cross? Jo, The SIS Building, hovedkvarteret til SIS/MI6, Bonds arbeidsgiver. Et massivt og særegent bygg (internt kalt Legoland) som ble åpnet i 1994. Bygget har dukket opp Bond-filmer siden GoldenEye (1995), og er en viktig brikke i åpningsekvensen i The World Is Not Enough (1999).

The SIS Building sett fra Albert Embankment

The SIS Building sett fra Albert Embankment

Så skal Vauxhall Cross være Vauxhall? Neppe, da Vauxhall Cross skal være en nedlagt t-banestasjon uten trafikk. Nedgangen Bond bruker til stasjonen er på østsiden av Westminister Bridge, på andre siden av Themsen for den britiske parlamentsbygningen, ved siden av London County Hall, som bl.a. rommer London Aquarium og London Film Museum. Døren Bond går inn er i virkeligheten inngangen til et lite kontor, brukt av sikkerhetsvaktene på stedet. I en periode etter premieren ble de veldig plaget av turister som stadig stakk hodet inn. Døren er nå solid låst. Den nærmeste t-banen fra det punktet, er Jubilee, som ikke har noen nedlagte stasjoner.

Inngangen til Vauxhall Cross t-banestasjon

Inngangen til Vauxhall Cross t-banestasjon

Mens Bond får presentert sin nye bil, kan man se et t-banekart som viser hvor stoppet skal være. Linjen er Piccadilly-blå, og viser stoppene Vauxhall Cross, Hyde Park Corner, Knightsbridge, Gloucester Road, Earl’s Court, Baron’s Court, Hammersmith, og Acton Town. Som har fått mange til å mene at stoppet er basert på den nedlagte stasjonen Down Street, som den britiske regjeringen brukte som bomberom under den andre verdenskrigen. Den eneste feilen med den teorien, er at linjene der fortsatt er aktive, og de ville hatt forsinkede tog susende forbi hele tiden.

Det er selvfølgelig en fiktiv stasjon, filmet i Pinewood Studios, veldig løst basert på interiøret til Aldwych. Men Hywel Williams, som driver Underground History, har kommet med teorien om at stasjonen kan ligge på en avstikker fra Piccadilly Line, som ligger mellom Green Park og Down Street. Denne avstikkeren er riktignok bare lang nok til at tog kan snu, men hvis den hadde vært lang nok, eller hadde en falsk vegg, kunne den gått helt ned til Vauxhall Cross.

Westminister Bridge kommer du til ved å ta t-banen til Westminister (hvis du velger t-banen), for deretter å tusle over broen. Inngangen til Vauxhall er på høyre side av trappen ned til London County Hall, under en løvestatue.
Vauxhall Bridge er to broer nedenfor, og du kan fint gå dit for å få et glimt av The SIS Building. Den tar seg best ut fra elvesiden. Gå sørover langs Themsen på samme side som parlamentsbygningen er. Eller så kan du ta banen to Vauxhall, og gå over Vauxhall Bridge.

The map could not load.

This is normally caused by a conflict with another plugin or a JavaScript error that is preventing our plugin's Javascript from executing. Please try disable all plugins one by one and see if this problem persists. If it persists, please contact nick@wpgmaps.com for support.

Stikkord: , ,

Annonse

Skriv et svar