Annonse

Kermode om Bond

Postet: 30. April 2012 av Jonas Ingen kommentarer

Jeg har blitt en fast lytter av Mark Kermode and Simon Mayo’s Film Review. Programmet, som går på BBC Radio 5 Live på fredagsettermiddager og er tilgjengelig som podcast ikke lenge etter, blir ledet av den erfarne plateprateren Simon Mayo, og med seg i studio har han filmanmelderen Mark Kermode. En av tingene som gjør programmet bra, er måten de fremstår som et gammelt ektepar på (de har vært på radio sammen lenge). Og da i den forstandt av en av partene (Mayo) gjør sitt for å skru opp den andre (Kermode). Og det virker.

Simon Mayo og Mark Kermode

Simon Mayo og Mark Kermode

Mark Kermode er en dreven filmanmelder og gammel i gamet. I tillegg til å snakke film på radio, dukker han jevnlig opp i The Culture Show på TV, og har en DVD-spalte i The Observer. Han er en ihuga skrekkfilmfantast, og blir ofte kritisert av sine lyttere for ikke å skjønne komedier. Kermode har skrevet to bøker som er morsom lesing og anbefales: It’s Only A Movie: Reel Life Adventures of a Film Obsessive og The Good, The Bad and The Multiplex.

Det lytterne gjerne venter på, er en Kermodian Rant, der Kermode tar av under en anmeldelse av en film som faller langt under hans standarder. Kremeksempelet er anmeldelsen av Sex and the City 2, som visstnok fikk en fyr ut av koma.

De to siste Bond-filmene er blitt nøye vurdert og anmeldt, og disse anmeldelsene ligger på YouTube, så jeg tenkte å dele de her. Casino Royale får en bdre behandling enn Quantum of Solace. Sistnevnte blir sammenlignet med teletubbies som spretter rundt i enpolstret celle.

Men hør/se og nyt. And hello to Jason Isaacs.!

Stikkord: , ,

Annonse

Skriv et svar