Annonse

Krüger og Krogh rykker stading nærmere

Postet: 8. July 2012 av Jonas Ingen kommentarer

For tre uker siden kom at endelig nyheten om at Krüger & Krogh, tegneserieprosjektet til Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček, hadde fått på plass en albumavtale med Egmont Serieforlaget, og at det første Krüger og Krogh-albumet blir å finne i bladhyllene sommeren/høsten neste år. Samme år vil de også utgi et julehefte.

Krüger og Krogh ble først presentert for de “bredere masser” under Oslo Comic Expo sommeren 2011, der skaperene presenterte konseptet, og fikk dekning i opptil flere aviser, deriblandt Dagbladet. Konseptet som ble presentert var en ny norsk albumserie som handlet om Jacob Krüger og Otto Krogh, agenter i Efterretningens avdeling for mellomliggende anliggender, AFMA, som «opererer i gråsonen mellom sine to storebrødre» E-tjenesten og POT. I Dagbladets artikkel trekker serieskaperene frem Twilight Zone, bladet Weird Science, og The Avengers som inspirasjonskilder. Samt James Bond, selv om våre helter kjører rundt i en Volvo Duett, og ingen Aston Martin. Handlingen er lagt til Norge på 60-tallet.

Krüger & Krogh - et tegneserieprosjekt av Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček

Krüger & Krogh – et tegneserieprosjekt av Bjarte Agdestein, Endre Skandfer og Ronald Kabíček

Det de har presentert av skisser og sekvenser ser veldig spennende ut, og hvis de lever bare en smule opp til mine forventninger til serien, blir dette veldig bra. De har i følge seg selv gjort en hel masse research for å få 60-tallet perfekt.

Tegnestilen til Agdestein (hvis jeg har skjønt det riktig) minner om gammel Sprint og en smule Agent 327, en stil jeg absolutt er tilhenger av for komiske actionhistorier.

Så jeg gleder meg masse til albumet er klart, og følger spent med på nyheter. De har sin egen blogg på krugerogkrogh.blogspot.no, der de publiserer nyheter med et års mellomrom (forøvrig en strategi jeg ofte følger selv). De har også en Facebook-side, der de legger ut bilder og ting og tang med hyppigere frekvens.

Stikkord:

Annonse

Skriv et svar