Annonse

Skuffende midnattspremière for Skyfall fra Oslo Kino

Postet: 27. October 2012 av Jonas Ingen kommentarer

Skyfall hadde ordinær kinopremière i Norge fredag 26. oktober (dvs. i går), og første forestilling var satt opp til å begynne ved midnatt mellom 25. og 26. Billettene ble lagt ut på Global James Bond Day, den 5. oktober, og jeg fikk billetter til mine faste plasser på Colosseum til midnattsforestillingen like etter at billettene var i salg på nettet. Og det skjedde etter at de som hadde møtt personlig opp på Saga (som jeg dessverre ikke hadde mulighet til) hadde fått sine velfortjente billetter.

Nå er en James Bond-première en stor sak rent markedsføringsmessig, og det er vanskelig å unngå å få ansiktet dyttet full av Bond-reklamer i en eller annen form. Skyfall vasser tydeligvis i romslige budsjetter Så da synes jeg er litt stusselig at det ikke ble gjort noe mer ut av den første ordinære visningen. Jeg mener ikke festpremièretakter, som hadde skjedd før på dagen og fikk sine spaltemeter/piksler, men i alle fall noe som gjorde denne forestillingen litt anderledes enn en vanlig forestilling. Trekning av noen giveaways, en liten intro til filmen, eller noe annet for å gjøre det til noe spesielt. Og for mange i salen var dette en kul forestilling utenom det vanlige, og smoking/dress-tettheten var stor.

Når jeg kom til Colosseum før forestillingen var det eneste tegnet til noe utenom det vanlige, at man fortsatt ryddet opp etter festpremièren. Ryddet før bermen kom. Og 0:07 var det ingen Bond på skjermen, men en eller annen sliten reklame som surret og gikk. Først kvart over tolv kom MGM-logoen på skjermen, og filmen begynte. Og når filmen var ferdig og den spredte applausen hadde lagt seg, gikk man ut av kinoen som om det var en hvilken som helst annen forestilling, bortsett fra at det var litt senere enn vanlig, selv for en nattkino.

På vei bort fra kinoen overhørte jeg faktisk noen som klagde på at raden foran han hadde “vært full av en fanklubb eller noe sånn”, og det var uhørt at noen skulle klappe og le under en forestilling (der Bond gjorde noe bondsk). Mulig han jobbet for Oslo Kino.

En jeg kjenner sa at han gjerne skulle hatt en mellomperiode mellom ung og sint, og gammel og bitter. Det er godt mulig jeg også er forbi den potensielle perioden…

Min anmeldelse av filmen kommer snart. Må bare se den en gang til.

Stikkord:

Annonse

Skriv et svar