Annonse

Sony kjøper opp MGM

Postet: 14. September 2004 av Jonas Ingen kommentarer

Denne posten ble opprinnelig postet under /nyheter 14. September 2004

Sony har lagt inn et bud på tilsammen $4,8 mrd. Dette skjedde etter at Time Warner trakk budet de kom med forrige tirsdag. Avtalen inkludererer ikke James Bond-filmene, som vil omfattes av en egen avtale mellom Sony og Eon.

Salget er ikke gjennomført ennå, men vil etter all sannsynlighet gå igennom etter MGMs styremøte 27. september. De 4,8 mrd. skal også dekke MGMs underskudd på 1,9 mrd. Sony klarte ikke budet alene, men måtte ha støtte av både Texas Pacific Group og Providence Equity Partners. Også avgjørende var avtalen Sony nylig gjorde med Comcast Group, om distrubusjon av Sonys filmer på filmkanaler og video-on-demand.

Planen er å fase ut MGM i løpet av 2005, slik at alle filmer Sony produserer vil bli sluppet under Columbia Pictures-paraplyen. Sony kjøpte forøvrig Columbia i 1989 for $3,4 mrd. Men Bond-filmene, som det blir forhandlet om i en separat avtale, skal fortsatt bli distribuert under MGM-logoen.

Så nå som det endelig er blitt bestemt hva som skjer med MGM (et spill som har vart siden Sony kom med et bud første gang i april) , venter de fleste nå på at Eon vil komme med en pressemelding om statusen til Bond 21. Mange har ment at Broccoliene ikke har villet gå ut offentlig med opplysninger om den nye filmen før de visste at de hadde et studio i ryggen.

Annonse

Kommentarfeltet er lukket.