Annonse

Statkraft kan stoppe filmingen i Norge

Postet: 8. February 2002 av Jonas Ingen kommentarer

Denne posten ble opprinnelig postet under /nyheter 08. February 2002

Statkraft er redd for at Styggevatnet, som filmen evt. skal filmes på, ikke tåler en biljakt med biler og snøscootere. Vannet er regulert for kraftproduksjon, og kan være veldig utrygt på senvinteren og våren.

Det er Dagbladet som melder at Statkraft har betenkligheter om filmingen på Styggevatnet. Vannet tappes regelmessig til kraftproduksjon. Da synker vannet 20-30 cm, og det blir et rom opp til isen som har lagt seg. Denne isen kolapser så av sin egen vekt. Det er spesielt utrygt på senvinteren og våren, og folk blir advart mot å ferdes i det hele tatt på denne tiden.

Informasjonssejef Norman Kjærvik i Statkraft sier at de ikke kan komme med en endelig konklusjon før de har en full oversikt over hvilke maskiner som skal ut på isen. Dette foreligger før EON har endelig bestemt seg.

Luster kommune, som vannet ligger i, har allerede bestemt seg for å gi dispensasjon til filminnspillingen. De håper på ringvirkninger for næringsliv og turisme. Ordfører Ernst Veum håper på en mulighet om at Statkraft kan begrense tappingen mens filmingen pågår. Statkraft er skeptisk til denne løsningen, men ønsker å komme produksjonsselskapet i møte og få i stand en løsning som fungerer for begge parter.

Hele artikkelen ligger her: http://www.dagbladet.no/kultur/2002/02/09/311624.html

Dagbladets Bond-side: http://www.dagbladet.no/kontekst/22843.html

Stikkord: ,

Annonse

Kommentarfeltet er lukket.