Annonse

Vargr kommer 4. november

Postet: 1. September 2015 av Jonas 1 kommentar

2015 ser ut til å bli et godt James Bond-år. I tillegg til filmen Spectre og boken Trigger Mortis, blir det endelig utgitt en ny James Bond-tegneserie. Dynamite Entertainment tok over serierettighetene til Bond-universet for cirka et år siden, og hyret inn forfatter Warren Ellis og tegner Jason Masters til jobben. Jeg kjenner mest Ellis gjennom Transmetropolitan, en fremtidsdystopi som følger journalisten Spider Jerusalem, og Red, om den pensjonerte CIA-agenten Frank Moses. I tillegg har en produktiv karriere bak seg, og har jobbet mye både for Marvel og DC. Masters er jeg ikke så kjent med, men han har lagt ut noen Bond-tegninger på sin Tumblr-side.

Det har ikke vært publisert en ny James Bond-historie som tegneserie siden 1995, da The Quasimodo Gambit kom ut. Det ble forsøkt med en tegneserieversjon av GoldenEye i 1996, og Unge Bond-historien Silverfin kom i 2007. Men i mellomtiden har Titan dyttet ut det som har vært av avisstriper. Før altså Vargr kommer i år.

James Bond 007 - VARGR

James Bond 007 – VARGR

Dynamite har satt 4. november som utgivelsesdato for første nummer av seks i historien Vargr. Senere vil det komme en samleutgave av historiene. De kommer neppe på norsk. Men det som er ekstra gøy, er at Dynamite beskriver Vargr som den første historien av mange. Ellers har de skrevet dette sammendraget av historien: James Bond returns to London after a mission of vengeance in Helsinki, to take up the workload of a fallen 00 Section agent. But something evil is moving through the back streets of the city, and sinister plans are being laid for Bond in Berlin…

Comic Book Resources har et intervju med Ellis om det å tegne Bond, der han forteller at han heller mer mot roman-Bond, enn film-Bond.

Stikkord: , ,

Annonse

One Response

  1. […] som en del av Inferno-serien til Bladkompaniet mellom 1997 og 2001. Han har også skrevet manus til den nye James Bond-serien til Dynamite, som kommer senere i […]

Skriv et svar