For Special Services (I spesialoppdrag) (1982)
av
John Gardner

Utgitt første gang i 1982.
Utgitt første gang på norsk i 1982 med tittelen I Spesialoppdrag.

For Special Services (I spesialoppdrag) (1982)

Sist endret: 3. February 2012

Bond blir sendt for å jobbe sammen med Feix Leiters datter Cedar, som jobber i CIA, for å undersøke milliadæren Markus Bismaquer, som kan være medlem i et nytt SPECTRE som ledes av en slektining av Blofeld. De skal gå undercover som et ektepar som vil selge noen trykk Bismaquer samler på. Slik vil de få innpass på ranchen i Texas. Men de blir overfalt når de kommer til New York, så Bond bestemmer seg for å utgi seg som livvakten til Cedar i stedet.

Fremme på ranchen foreslår Bismaquer at Bond og Walter Luxor, Bismaquer høyre hånd, kjører et billøp om trykkene. Bond sier ja til å gjøre det neste dag. Om natten blir Bond hytte fylt med dødelige maur, og Bond må sprenge hytten for å overleve. Bond vinner racet neste dag selv om Luxor jukser, men i mellomtiden har Cedar oppdaget at dekket deres er avsørt. Bond møter allikevel opp til et møte med Bismaquers kone, Nena, og de har sex. Så sniker han seg inn på et SPECTRE-møte, og oppdager at de skal ta over et satelittnettverk styrt av USA. De skal overvinne styrkene ved en militærbase ved hjelp av iskrem med dop som de skal servere styrkene der.

Bond blir fanget, hypnotisert og sendt inn i NORAD der han kan slippe inn andre. Men Bond blir befridd fra hypnosen av Bismaquer, som er tiltrukket av han og ikke vil at han skal dø, og han hjelper til med å hindre angrepet. Under angrepet blir Bond hentet uventet av Nena, som tar han med til skjulestedet sitt. Der tar hun livet av Bismaquer for sviket sitt, og avslører at hun er Blofelds uekte datter. Etter en slåsskamp, prøver hun å rømme men blir drept av sin egen kjælepyton. Så kan Bond dra på en platonisk ferie med Cedar.

Stikkord: , ,
Win, Lose or Die

Win, Lose or Die (1989)

Brokenclaw

Brokenclaw (1990)

The Man from Barbarossa

The Man from Barbarossa (1991)

Death is Forever

Death is Forever (1992)

Never Send Flowers

Never Send Flowers (1993)

SeaFire

SeaFire (1995)

COLD (Cold Fall)

COLD (Cold Fall) (1996)

Zero Minus Ten

Zero Minus Ten (1997)

The Facts of Death

The Facts of Death (1998)

High Time to Kill

High Time to Kill (1999)

Doubleshot

Doubleshot (2000)

Never Dream of Dying

Never Dream of Dying (2001)

The Man with the Red Tattoo

The Man with the Red Tattoo (2002)

Devil May Care

Devil May Care (2008)

Carte Blanche

Carte Blanche (2011)

SilverFin

SilverFin (2005)

Blood Fever

Blood Fever (2006)

Double or Die

Double or Die (2007)

Hurricane Gold

Hurricane Gold (2007)

By Royal Command

By Royal Command (2008)