For Your Eyes Only (1960)
av
Ian Fleming

Utgitt første gang som bok i 1960.
Aldri utgitt som bok i Norge.

For Your Eyes Only (1960)

Sist endret: 3. February 2012

For Your Eyes Only er en samling av fem noveller

For Your Eyes Only
Bond blir sendt til Vermond for å ta livet av eks-nazisten von Hammerstein, som ved hjelp av vold og drap tar over de beste plantasjoene på Jamaica. Han drepte bl.a. ekteparet Havelock, som er personlige venner av M. Bond lokaliserer von Hammerstein, og i det han gjør seg klar til drapet, blir han overrasket av Judy Havelock, som er ute for å hevne sine foreldre. De inngår en avtale: Judy dreper von Hammerstein, mens Bond dreper vaktene.

From a View to a Kill
En kurer på vei til Secret Services franske hovedkvarter med dokumenter fra SHAPE (De alliertes hovedkvarter i Europa) blir drept og ranet. M sender Bond for å oppklare saken for at ikke Secret Service skal bli latterliggjort. Etter grundig etterforskning oppdager Bond at russiske spioner ligger godt skjult i bakhold langs kurer-ruten. Bond forkler seg som kurer og lurer de ut for å forfølge han. En skuddveksling følger, og Bond blir reddet av Mary Ann Russell, en britisk agent i Stasjon F.

Risico
England blir oversvømmet av heroin, og Bond får jobben med å stanse importen. Han drar til Roma for å møte Kristatos, som vil avsløre bakmannen for penger. Men han krever også at Bond dreper mannen han skal angi, og navngir Enrico Colombo. Men Bond blir tatt til fange av Colombo etter en felle satt opp av Lisl, Colombos dame. Der forteller Colombo at det er Kristatos som er heroinsmugleren og vil ha rivalen Colombo av veien. Han selv smugler ikke narkotika. Colombo hjelper Bond med å angripe et av Kristatos skip, og all opiumen hans blir sprengt og Kristatos dør. Det viser seg at opiumen kom fra Sovjet, med mål å lamme Englands unge.

The Hildebrand Rarity
Etter et oppdrag, hviler Bond ut i Seychellene med vennen Fidele Barbey. Der er de gjester hos millionæren Milton Krest, som er på jakt etter en sjelden fisk, kjent som The Hildebrand Rariety. Krest samler sjeldne arter til Krest Foundation, en hjelpeorganisasjon som egentlig er til for at han skal kunne snyte på skatten. Krest er hensynsløs i sin jakt på fisk, like hensynsløs som han er mot sin kone, som han skryter av å piske når hun er ulydig. Etter å ha fanget fisken, sovner Krest god og full, og konen Liz kjører fisken ned i halsen hans som hevn for alt hun måtte gjennomgå, slik at han kveles. Bond finner liket, som han da lemper overbord. Og ingen snakker om hvordan han døde.

Quantum of Solace
Bond er i et middagsselskap med guvernøren av Bermuda, etter et oppdrag der han senket et skip tilhørende Castros rebeller på Kuba, men kjeder seg grenseløst. Guvernøren forteller etter selskapet en historie om en ung mann som en gang jobbet for han, som forelsket seg i en flyvertinne. De giftet seg, men hun var notorisk utro og gjorde han til latter for hele det britiske samfunnet i Bermuda. Men han fikk hevn gjennom å ruinere henne økonomisk og sosialt før han skilte seg fra henne. Denne damen var en av de kjedelige menneskene tilstede denne kvelden. Guvernøren forteller dette for å fortelle Bond at ikke alt er som det virker på overflaten.

Stikkord: , ,
Win, Lose or Die

Win, Lose or Die (1989)

Brokenclaw

Brokenclaw (1990)

The Man from Barbarossa

The Man from Barbarossa (1991)

Death is Forever

Death is Forever (1992)

Never Send Flowers

Never Send Flowers (1993)

SeaFire

SeaFire (1995)

COLD (Cold Fall)

COLD (Cold Fall) (1996)

Zero Minus Ten

Zero Minus Ten (1997)

The Facts of Death

The Facts of Death (1998)

High Time to Kill

High Time to Kill (1999)

Doubleshot

Doubleshot (2000)

Never Dream of Dying

Never Dream of Dying (2001)

The Man with the Red Tattoo

The Man with the Red Tattoo (2002)

Devil May Care

Devil May Care (2008)

Carte Blanche

Carte Blanche (2011)

SilverFin

SilverFin (2005)

Blood Fever

Blood Fever (2006)

Double or Die

Double or Die (2007)

Hurricane Gold

Hurricane Gold (2007)

By Royal Command

By Royal Command (2008)