Licence Renewed (Med fornyet lisens) (1981)
av
John Gardner

Utgitt første gang i 1981.
Utgitt første gang på norsk i 1982 med tittelen Med fornyet lisens.

Licence Renewed (Med fornyet lisens) (1981)

Sist endret: 3. February 2012

SIS har fått vite at terroristen Franco Oliviero Queoscriado samarbeider med atomfysikeren Anton Murik. Bond blir sendt til Muriks slott i Skottland for å lære mer, men der han blir anholdt av Caber, Muriks håndlanger. Men Bond overbeviser han at han er tidligere militær på utkikk etter jobb. Han får tilgang til slottet, der han overhører en samtale mellom Murik og Queoscriado der de snakker om å ta over noen “stasjoner”.

Murik avholder hvert år “higland games” på slottet sitt, og får Bond til å kjempe mot Caber. Bond vinner, og tar over Cabers plass som høyre hånd. Murik vil så ha han til å drepe Queoscriado etter at han har utført et siste oppdrag. Bond prøver å snike seg unna ved hjelp av Mariks hushjelp, Lavender Peacock, men blir tatt og utsatt for tortur for å avsløre om han lyver om hvem han er. Bond holder på identiteten sin, og blir tatt med til Frankrike. Der oppdager han at Queoscriados siste oppdrag er å ta livet av Peacock, som er den virkelige arvingen til Muriks slott. Han klarer å stikke seg unna for å få gitt beskjed til M at Muriks plan er å kapre flere atomkraftverk, og får samtidig hindret drapet på Peacock i siste øyeblikk.

Tilbake hos Murik får Bond bli med ombord Muriks kommandofly når planen hans settes ut i livet. Seks atomkraftverk blir tatt, og Murik krever $60 milliarder i diamanter som løsepenger. Kravet blir innfridd, helt til Bond får gitt beskjed om at han har kontroll. Han må slåss med Caber ombord i lasterommet på flyet, til Caber blir knivstukket av Peacock som også er med. Murik kommer seg unna, men Bond finner han igjen på slottet der han gjør et siste forsøk på å ta over eiendommen. Murik gjør sitt beste for å komme seg unna, men blir drept av Bond.

Stikkord: , ,
Win, Lose or Die

Win, Lose or Die (1989)

Brokenclaw

Brokenclaw (1990)

The Man from Barbarossa

The Man from Barbarossa (1991)

Death is Forever

Death is Forever (1992)

Never Send Flowers

Never Send Flowers (1993)

SeaFire

SeaFire (1995)

COLD (Cold Fall)

COLD (Cold Fall) (1996)

Zero Minus Ten

Zero Minus Ten (1997)

The Facts of Death

The Facts of Death (1998)

High Time to Kill

High Time to Kill (1999)

Doubleshot

Doubleshot (2000)

Never Dream of Dying

Never Dream of Dying (2001)

The Man with the Red Tattoo

The Man with the Red Tattoo (2002)

Devil May Care

Devil May Care (2008)

Carte Blanche

Carte Blanche (2011)

SilverFin

SilverFin (2005)

Blood Fever

Blood Fever (2006)

Double or Die

Double or Die (2007)

Hurricane Gold

Hurricane Gold (2007)

By Royal Command

By Royal Command (2008)