Nobody Lives for Ever (Ingen lever evig) (1986)
av
John Gardner

Utgitt første gang i 1986.
Utgitt første gang på norsk i 1989 med tittelen Ingen lever evig.

Nobody Lives for Ever (Ingen lever evig) (1986)

Sist endret: 3. February 2012

M er på vei til Østerrike for å hente sin hushjelp May, som har vært lagt inn på Kllink Mozart pga. sykdom. På veien blir han utsatt for flere mordforsøk, og han får bekreftet at det har blitt utlovet en dusør på 10 millioner sveiserfranc for hodet hans. Dette er startet av Tamil Rahani, lederen av SPECTRE, som er dødelig såret etter deres siste møte i Role of Honour.

Bond søker dekning i Starsbourg, hos Sukie Tempesta, som han redder fra et ran. Han får bekreftet skuddpremien på seg fra Steve Quinn, SIS sin mann i Italia. Samtidig blir May kidnappet sammen med Miss Moneypenny, som er på besøk. Bond drar allikevel til Østerrike for å snakke med Mays lege, og på veien får han og Sukie selskap av Sukies venn, Nannie Norrich, sjefen for et livvaktselskap som hjelper Bond mot flere angrep på veien.

Fremme får Bond befridd Mays lege, Dr Kirchtum, som er hold som fange og som har blitt tvunget til å tilkalle Bond. En av de som tvang han, var Quinn, som Kirchtum bedøver. Bond får beskjed om at May og Moneypenny er i Key West, og vil frigis i bytte mot Bond. Bond drar til Florida sammen med Suki og Nannie, som han nå begynner å mistenke som SPECTRE-agenter. I Florida blir han tatt til fange av Quinn og Kirchtum, men slipper fri på båten til SPECTRE-øya da Suki og Nanni dreper de to kidnapperene og kapteinen.

Han drar allikevel til øya, men blir stoppet og fanget av Nanni, og ført til Rahani, som skal halshugge han med en giljotion. Men Bond får festet eksplosiver til Rahanis sykeseng, slik at denne eksploderer når den blir flyttet for at han skal se Bond dø. Rahani dør, og Nanni blir stengt inne i det nå brennende rommet, etter først å ha mistet armen i giliotinen. Bond frigir May og Moneypenny ved hjelp av soldater som Sukie har varslet.

Stikkord: , ,
Win, Lose or Die

Win, Lose or Die (1989)

Brokenclaw

Brokenclaw (1990)

The Man from Barbarossa

The Man from Barbarossa (1991)

Death is Forever

Death is Forever (1992)

Never Send Flowers

Never Send Flowers (1993)

SeaFire

SeaFire (1995)

COLD (Cold Fall)

COLD (Cold Fall) (1996)

Zero Minus Ten

Zero Minus Ten (1997)

The Facts of Death

The Facts of Death (1998)

High Time to Kill

High Time to Kill (1999)

Doubleshot

Doubleshot (2000)

Never Dream of Dying

Never Dream of Dying (2001)

The Man with the Red Tattoo

The Man with the Red Tattoo (2002)

Devil May Care

Devil May Care (2008)

Carte Blanche

Carte Blanche (2011)

SilverFin

SilverFin (2005)

Blood Fever

Blood Fever (2006)

Double or Die

Double or Die (2007)

Hurricane Gold

Hurricane Gold (2007)

By Royal Command

By Royal Command (2008)