On Her Majesty’s Secret Service (I hemmelig oppdrag) (1963)
av
Ian Fleming

Utgitt første gang i 1963
Utgitt første gang på norsk i 1966 med tittelen James Bond i hemmelig oppdrag, ny utgave i 1968.

On Her Majesty’s Secret Service (I hemmelig oppdrag) (1963)

Sist endret: 3. February 2012

Bond jakter på SPECTRE og Blofeld, men har ingen tråder å følge. Trett og oppgitt vurderer han å slutte i Secret Service, og drar til Frankrike for å gamble. Der treffer han Tracy Draco, som han tlbringer en natt sammen med. Dagen etter observerer Bond at Tracy prøver å drukne seg på en strand, uten at det er vellykket. Dernest, ut av det blå, blir han truet sammen med Tracy vekk fra stranden. Han som bestilte kidnappingen er Marc-Ange Draco, lederen for Union Corse (den franske mafian), og Tracys far. Han trenger hjelp med å få Tracy til å få bukt med selvmordstankene sine, og tilbyr Bond en million pund for å gifte seg med henne. Bond takker nei, men sier han vil tilbringe tid sammen med henne, hvis Draco kan hjelpe han med å finne Blofeld.

Tracy legger seg inn på et sanatorium for behandling for sin depresjon, og Bond lover å være der når hun er ferdig med behandlingen. Tilbake i London blir Bond informert om at Blofeld har søkt om å få ta tittelen grev Balthazar de Bleuville. Bond drar så til Sveits for å se om det er “hans” Blofeld som har søkt. Under dekke av å være tjenestemann fra Heraldikketaten, Sir Hillary Gray, får han innpass hos Blofeld, som holder til i Piz Gloria i Sveits. Han oppdager at Blofeld har et helt annet utseende enn det Bond har fått beskrevet tidligere. Han oppdager også at slottet til Blofeld er bebodd av jenter fra hele England som han tilsynelatende behandler for allergi ved hjelp av hypnose, assistert av sin sekretær Irma Bunt.

Blodfeld fatter mistanke om at Gray ikke er den han utgir seg for, og Bond bestemmer seg for å rømme før det blir for farlig. Han flykter på ski via alpinanlegget tilknyttet Piz Gloria, forfulgt av Blofelds menn. Nede i landsbyen under alpinanlegget, kommer Tracy plutselig til unnsetning, og de kommer unna forfølegerene. Og Bond frir så til Tracy, og de bestemmer seg for å gifte seg etter at Bond er ferdig i Sveits.

Tilbake i London konstaterer Secret Service at Blofelds plan er å spre pest blandt husdyr ved hjelp av de hypnotiserte jentene. Ved hjelp av Dracos menn, angriper Bond Blofelds slott. De sprenger Piz Gloria, og Bond ender med å forfølge Blofeld ned en bobbane. Men en håndgranat fra Blofeld hindrer videre forfølgelse. Men planen hans er forpurret, så Bond og Tracy kan gifte seg. Men på vei fra bryllupet, blir de beskutt av Blofeld og Irma Bunt, og Tracy omkommer.

Stikkord: , ,
Win, Lose or Die

Win, Lose or Die (1989)

Brokenclaw

Brokenclaw (1990)

The Man from Barbarossa

The Man from Barbarossa (1991)

Death is Forever

Death is Forever (1992)

Never Send Flowers

Never Send Flowers (1993)

SeaFire

SeaFire (1995)

COLD (Cold Fall)

COLD (Cold Fall) (1996)

Zero Minus Ten

Zero Minus Ten (1997)

The Facts of Death

The Facts of Death (1998)

High Time to Kill

High Time to Kill (1999)

Doubleshot

Doubleshot (2000)

Never Dream of Dying

Never Dream of Dying (2001)

The Man with the Red Tattoo

The Man with the Red Tattoo (2002)

Devil May Care

Devil May Care (2008)

Carte Blanche

Carte Blanche (2011)

SilverFin

SilverFin (2005)

Blood Fever

Blood Fever (2006)

Double or Die

Double or Die (2007)

Hurricane Gold

Hurricane Gold (2007)

By Royal Command

By Royal Command (2008)