Scorpius (1988)
av
John Gardner

Utgitt første gang i 1988.

Scorpius (1988)

Sist endret: 3. February 2012

Bond blir sendt for å hjelpe til med etterforskningen av drapet på en kvinne i London. Kvinnen er blitt funnet med Bonds telefonnummer på seg, så M mener Bond kan hjelpe. På vei til briefingen av saken, blir han og overkonstabel Perlman angrepet og blir innvolvert i en biljakt på en motorvei. Bond får vite at kvinnen var medlem av “De ydmyke”, en kult ledet av fader Valentine. Valentine er egentlig Vladimir Scorpius, en våpenhandler som jobber for flere kjente terroristorganisasjoner.

De ydmyke er blitt hjernevasket til å delta i en hellig krig, der de ofrer livet sitt for samfunnet, og blir belønnet med en plass i Paradis. Kulten gjennomfører flere selvmordsaksjoner både mot offentlige mål og britiske politikere. I jakten på Scorpius treffer Bond IRS-agenten Harriett Horner, som jobber undercover for å etterforske et kredittkortfirma drevet av Scorpius.

Sammen jobber Bond, Perlman og Horner for å ta Scorpius. Etter å ha avhørt et fanget kultmedlem, blir Horner kidnappet av Scorpius, og Perlman avslører at han har gitt Scorpius informasjon om etterforskningen siden Scorpius har datteren hans. Sammen drar til til Scorpius sin base i Sør California under dekke av at Perlman har Bond som fange. Hos Scorpius blir Bond tvunget til å gifte seg med Horner etter ordre fra Scorpius. Bond går med på det, siden det ikke er gylidig, og han håper å skaffe seg mer tid der.

Når Bond og Horner bestemmer seg for å rømmer, biir Horner drept av en vannmokkasin, samtidig som FBI gjør inntog på øya de har blitt holdt. Bond får hindret Scorpius i å rømme, og sørger for at han lider samme død som Horner.

Stikkord: ,
Win, Lose or Die

Win, Lose or Die (1989)

Brokenclaw

Brokenclaw (1990)

The Man from Barbarossa

The Man from Barbarossa (1991)

Death is Forever

Death is Forever (1992)

Never Send Flowers

Never Send Flowers (1993)

SeaFire

SeaFire (1995)

COLD (Cold Fall)

COLD (Cold Fall) (1996)

Zero Minus Ten

Zero Minus Ten (1997)

The Facts of Death

The Facts of Death (1998)

High Time to Kill

High Time to Kill (1999)

Doubleshot

Doubleshot (2000)

Never Dream of Dying

Never Dream of Dying (2001)

The Man with the Red Tattoo

The Man with the Red Tattoo (2002)

Devil May Care

Devil May Care (2008)

Carte Blanche

Carte Blanche (2011)

SilverFin

SilverFin (2005)

Blood Fever

Blood Fever (2006)

Double or Die

Double or Die (2007)

Hurricane Gold

Hurricane Gold (2007)

By Royal Command

By Royal Command (2008)