Unge Bond

Sist endret: 3. February 2012

Unge Bond tegnet av Kev Walker

Unge Bond tegnet av Kev Walker

Ian Fleming Publications bestemte seg i 2004 for å utgi en serie med ungdomsbøker som omhandlet James Bonds studiedager på Eton College. Det hadde tidligere blitt gjort et forsøk på noe lignende i 1967, med boken 003½: The Adventures of James Bond Junior, men dette hadde ikke blitt noen suksess.

Forfatteren og TV-skribenten Charlie Higson, mest kjent fra The Fast Show og spin-offserien Swiss Toni, ble valgt ut til å skrive den første romanen. Higson har selv sagt at det opprinnelig bare var meningen at han skulle skrive en bok, og at det skulle være en ny forfatter for hver bok som skrev undre samme psedonym, lik andre klassiske ungdomsserier som Hardy-guttene og Frøken Detektiv (og som tanken opprinnelig hadde vært når man bestemte seg for å fortsette med Bond-romaner etter Flemings død), men det ble bestemt under arbeidet med boken at Higson skulle skrive alle bøkene. Det skulle være en begrenset serie med bare fem bøker, men det har kommet signaler om at serien kan komme til å fortsette etter at Higson har skrevet sin femte bok. I tillegg har Higson skrevet en følgebok, samt at første bok har kommet som tegneserie.

Serien begynner i 1933, da en da 13-årig james Bond begynner på Eton College, og avsluttes da han blir utvist og begynner på Fettes College i Skottland.

SilverFin (Silverfin-mysteriet) ble utgitt i mars 2005. Boken følger Bond på hans første dager på Eton, og i påskeferien hans i Skottland der han leter etter en savnet gutt.

Blood Fever (Blodfeber) ble utgitt i januar 2006. På sommerferie på Sardinia kommer Bond over en hemmlig organisasjon som vil gjennopprette det gamle rommerrike.

Double or Die (Doble eller dø) ble utgitt i januar 2007. Bond jakter på en forsvunnet professor i London.

Hurricane Gold (Farlig gull) ble utgitt i september 2007. Bond er i Mexico der han jakter på en stjålen skatt.

By Royal Command (På kongelig befaling) ble utgitt september 2008. Bond er i Alpene og må kjempe mot russiske spioner.

Danger Society: The Young Bond Dossier ble utgitt i oktober 2009. Alt du trenger å vite om bøkene.

Unge Bond - SilverFinUnge Bond - Doble eller døUnge Bond - BlodfeberUnge Bond - Farlig gullUnge Bond - På kongelig befaling

De norske Unge Bond utgivelsene fra Aschehoug.

Stikkord: ,