You Only Live Twice (James Bond i Japan) (1964)
av
Ian Fleming

Utgitt første gang i 1964.
Utgitt første gang i 1967 med tittelen James Bond i Japan, ny utgave i 1968.

You Only Live Twice (James Bond i Japan) (1964)

Sist endret: 3. February 2012

Bond er deprimert etter drapet på sin kone, og blir fratatt sin 00-status og overført til diplomatkorpset, med nummer 7777. Han blir sendt til Japan for å prøve å skaffe britene tilgang til den japanske etterretningstjenestens nye dechifreringsmaskin, MAGIC 44, som kan knekke Sovjetiske koder. Ved hjelp av australieren Hendersen kommer han i kontakt med sjefen for den japanske etterretningstjenesten, Tiger Tanaka. Han vil etter noe overtaling la britene bruke maskinen, hvis Bond hjelper han først. Han skal drepe Guntram Shatterhand.

Shatterhand kom til Japan for et par år siden sammen med sin kone Emma. Han kjøpte et gammelt slott, og skapte en hage fyllt med giftige planter og dyr. Etterhvert ble det et yndet sted for japanere å begå selvmord. Tallet bare øker og øker, og det begynner å bli en pinlig affære for landet. Bond blir forkledt som en japaner, og får ninja-trening. Etter nøye planlegging av oppdraget, får Bond se et bildet av herr og fru Shatterhand. Det viser seg å være Ernst Blofeld og Irma Bunt. Han blir fyllt av hevntørst, og vil med en gang dra ut for å drepe de.

Han får hjelp av en pike fra en nærliggende øy, Kissy Suzuki, for å innta øya. De kommer seg til øya, uten å være klar over at Blofeld og Blunt vet at noen kommer. Bond og Kissy blir tatt til fange og Bond blir avslørt. Blofeld forteller at planen er å presse myndighetene for penger for å stenge parken. Han setter Bond på en dødstrone, en stol over en aktiv geysir som spyr ut kokende leire hvert 15. minutt. Men Bond får kjempet seg fri, og kveler Blofeld før han får sperret av geysiren slik at hele øya eksploderer av trykket.

Bond selv kommer seg unna ved å henge seg på en heliumsfylt værballong. Men i luften blir han skutt på, og en kule sneier pannen hans og slår han bevisstløs slik at han faller i vannet. Han blir reddet av Kissy, men lider av hukommelsestap og kan ikke lenger huske hvem han er. Kissy gjør ingenting for å hjelpe han med å få hukommelsen tilbake, og verden tror Bond er død. Et år finner Bond en lapp med ordet Vladivostok på. Han begynner å huske, og drar avgårde til Sovjet for å få svar på hvem han er, mens den nå gravide Kissy blir igjen…

Stikkord: , ,
Win, Lose or Die

Win, Lose or Die (1989)

Brokenclaw

Brokenclaw (1990)

The Man from Barbarossa

The Man from Barbarossa (1991)

Death is Forever

Death is Forever (1992)

Never Send Flowers

Never Send Flowers (1993)

SeaFire

SeaFire (1995)

COLD (Cold Fall)

COLD (Cold Fall) (1996)

Zero Minus Ten

Zero Minus Ten (1997)

The Facts of Death

The Facts of Death (1998)

High Time to Kill

High Time to Kill (1999)

Doubleshot

Doubleshot (2000)

Never Dream of Dying

Never Dream of Dying (2001)

The Man with the Red Tattoo

The Man with the Red Tattoo (2002)

Devil May Care

Devil May Care (2008)

Carte Blanche

Carte Blanche (2011)

SilverFin

SilverFin (2005)

Blood Fever

Blood Fever (2006)

Double or Die

Double or Die (2007)

Hurricane Gold

Hurricane Gold (2007)

By Royal Command

By Royal Command (2008)