Fakta om filmen

Daniela Bianchi var egentlig modell, og From Russia With Love var hennes første spillefilm. Desverre var ikke engelsken hennes bra nok, og hun ble derfor dubbet. Dubbingen ble utført av Barbara Jefford, mens Monica van der Syl dubbet resten.

Martine Beswick dukker opp igjen som Paula Caplan i Thunderball (1965).

De pene i From Russia With Love

Sist endret: 22. January 2012

Tatiana Romanova (Daniela Bianchi)
Romanova er korporal i den sovjetiske etterretningstjenesten, stasjonert på den sovjetiske ambassade i Istanbul. Uten å vite sin egen rolle i SPECTREs plan om å stjele Lektor, blir hun beordret av Rosa Klebb til å forføre Bond. Klebb filmer faktisk også deres elskov, som et ledd i et planlagt mord og sexskandale. Bianchi gjør en troverdig rolle som Romanova, og gjør henne til en av de Bonddamene man husker.

Trench prøver å fortelle at Bond er opptatt

Trench prøver å fortelle at Bond er opptatt

Sylvia Trench (Eunice Gayson)
Også som i Dr No forsinker hun Bond i å få startet på sitt nye oppdrag, ved å bli ‘underholdt’ bak i Bonds bil etter å ha blitt avbrutt i en romantisk lunsj ved den elvebredd. Regissør Young hadde tenkt å la Ttrench være en fast figur i Bond filmene, men Guy Hamilton, som tok over på Goldfinger, forkastet ideén helt.

Livet som agent kan til tider være ekstra slitsomt

Livet som agent kan til tider være ekstra slitsomt

Vida og Zora, De sigøynske slåss-damene (Martine Beswick og Aliza Gur)
Når filmen kom ut, ble scenen med de to slåssende damene sett på som svært sjokkerende. Bond blir med Kerim Bey til en sigøyner-leir, og blir vitne til to damer som slåss om samme mann. Så man kan si at Bond ledet an i kampen om å få dame-bryting akseptert.

Kerims jente (Nadja Regin)
Ikke så mye synlig, men nok til å få Bey bort fra pulten sin og opp i senga, akkurat tidsnok til å hindre han i å bli drept av en bombe plassert av Krilencus menn. Regin ble den første skuespiller som dukket opp i to filmer, men med forskjellige roller, siden hun også spilte i Goldfinger, men da som en danser som lurer Bond inn i et bakhold.