Fakta om filmen

Shirley Eaton havnet på forsiden av Time Magazine, etter rollen som Jill Masterson. Hennes fem minutter i en Bond-film gjorde henne til en av 60-tallets mest fortograferte kvinner.

I et tidlig utkast til filmen, var replikkutvekslingen når Bond møter Galore som følger: 'My name is Pussy Galore' - 'That I understand. But what is your name.'

Galores judokast med Bond kom med fordi Blackman var før Goldfinger kjent som judoeksperten Cathy Gale fra TV-serien The Avengers.

De pene i Goldfinger

Sist endret: 22. January 2012

Pussy Galore og hennes flygende sirkus

Pussy Galore og hennes flygende sirkus

Pussy Galore (Honor Blackman)
Galore og hennes flygende sirkus (en gruppe kvinnelige stuntflygere) er en viktig del av Operasjon Storeslem. De skal spraye en dødelig gass over Fort Knox for å sikre Goldfinger og hans menn fritt leide inn til gullet. Blir først presentert et stykke inn i filmen, etter at Bond våkner etter å ha blitt bedøvd. ‘Who are you’ – ‘My name is Pussy Galore’ – ‘I musht be dreaming’. Bond klarer å forføre henne (og gjøre henne heterofil) slik at hun bytter ut giftgassen med en ufarlig en. I tillegg til å ha navnet flest husker, er hun også den eldste Bondpiken noensinne, med sine 37 år.

En forgyldt Jill Masterson

En forgyldt Jill Masterson

Jill Masterson(Shirley Eaton)
Bond oppdager at Masterson hjelper Goldfinger i å jukse i kortspill. Han overtaler henne til å ydmyke Goldfinger og sørger for at taper tusenvis av dollar til sin motstander. Bond blir slått bevisstløs av Oddjob i det han skal forføre henne, og våkner opp bare for å finne henne død malt med gullmaling.

Tilly Masterson, spilt av Tania Mallet

Tilly Masterson, spilt av Tania Mallet

Tilly Masterson(Tania Mallet)
Søsteren til Jill som har sverget hevn over drapet på sin søster. Treffer første gang Bond i Sveits, der han uten hell prøver å få henne til ikke å blande seg bort i hans oppdrag. De treffes så igjen utenfor Goldfingers hovedkvarter. Der blir hun, etter en biljakt, drept av Oddjob, som sin søster.