Fakta om filmen

I Tom Mankiewicz' originalmanus er Solitaire svart. Men United Artists var bekymret for om Roger Moore ville slå an som Bond, og ville ikke ta flere sjanser enn nødvendig.

Mankiewicz kunne tenke seg Diana Ross i rollen som Solitaire.

Mankiewicz synes Seymore ikke burde hatt rollen, siden hun virket alt for uskyldig. Han mente at i sexscenen virket det som om Bond utnyttet henne.

Før det var endelig at Connery ikke ville spille Bond lenger, var planen å la Ursula Andress opptre nok en gang i rollen som Honey Ryder.

De pene i Live And Let Die (Å leve og la dø)

Sist endret: 24. January 2012

Solitaire (Jane Seymore)
Som sin mor og mormor før henne, blir Solitaire regnet som Dr Kanangas eiendom. Han bruker hennes nedarvede evner som sannsigerske for å vite utfallet av sine forretninger og skumle planer. Dette er evner hun vil miste dersom hun også mister sin uskyld. Selvølgelig faller hun for Bonds sjarm, og han overbevser henne om at det egentlig ligger i kortene.

SolitaireRosie CarverMiss Caruso
Fra venstre: Solitaire, Rosie Carver og Caruso

Rosie Carver (Gloria Hendry)
Dobbelt-agent som både jobber for Kamanga og for CIA. Skal hjelpe Bond på San Monique, og planen er at hun skal lede Bond i en felle. Men Bond blir advart av Solitaire, og tvinger en tilståelse ut av henne. I det hun flykter fra Bond, blir hun drept av en av Kanangas mekaniske og dødelige fugleskremsler.

Miss Caruso (Madeline Smith)
Caruso er en italiensk agent som har ’forsvunnet’ under et oppdrag hun utførte med Bond. Hun befinner seg egentlig hos Bond. Når så M kommer uventet på besøk hos Bond, ender hun opp i et klesskap før Bond kan slippe henne ut og de kan fortsette der de slapp.