Fakta om filmen

Maud Adams spilte også Andrea Anders i The Man With The Golden Gun. Adams skulle egentlig bare spille inn en prøvescene med James Brolin, som ble vurdert som arvtager etter Roger Moore som James Bond.

Kristina Wayborn har vært svensk mester i lengdeløp. Hun har også jobbet som racebilfører, jockey, dyretrener og klesdesigner.

Wayborn ble "oppdaget" av produsentene da hun spilte Greta Garbo i The Silent Lover.

I et tidlig utkast til manus var Octopussy en skurk som brukte Tracys (Bonds kone) død for å få Bond på sin side mot SPECTRE.

De pene i Octopussy

Sist endret: 30. January 2012

Octopussy (Maud Adams)
Octopussy er datteren til major Dexter Smythe, som en gang stjal en mengde gull som tilhørte Sør-Korea og tok livet av guiden sin under tyveriet. 20 år senere oppsporet Bond han i Sri Lanka, og ga han 24 timer på å gjøre opp sine forretninger før han ble ført tilbake til Storbritannia. I stedenfor å bli vanæret i en rettsak, tok han dermed livet sitt. Octopussy levde av restene av gullet frem til det tok slutt. Da foreslo de som oppbevarte gullet for faren at hun kunne smugle diamanter for de. Hun hadde et naturlig talent for dette, og slo seg snart opp som en dreven smugler. Pengene hun tjente investerte hun i shipping, hoteller, karneval og sirkus.
Kallenavnet sitt fikk hun av faren som studerte blekkspruter. Hun startet opp en gammel blekksprut-kult der hun rekrutterte unge kvinner på jakt etter en “spirituell disiplin”. Kvinnene i kulten jobber sammen med henne i sirkuset de bruker som skalkeskjul for smuglingen.
Octopussy er takknemmelig ovenfor Bond som lot faren beholde æren, og vil ha Bond med på laget sitt. Slev om Bond takker nei, gir hun han beskyttelse på øya si i den tro at Khan ikke vil gjøre han noe der. Det viser seg at hun tar feil, og når Bond senere skal angripe Khans slott, stiller hun gladelig sine jenter til disposisjon. Blir i filmens klimaks reddet av Bond ut av Khans fly like før det går utenfor et stup og krasjer.

Octopussy (Maud Adams)Magda

Magda (Kristina Wayborn)
Octopussys høyre hånd og Khans assistent/elskerinne. Møter Bond første gang hot Sothebys, der hun forteller Khan at han må kjøpe tilbake Fabergè egget han skal selge. Senere tilbringer hun en natt med Bond i India for å kunne stjele tilbake egget. Under angrepet på Khans slott, leder hun Octopussys jenter i angrepet.

Bianca (Tina Hudson)
Bonds medhjelper i åpningssekvensen. Etter at Bond blir avslørt og tatt til fange når han skal sprenge en flyhangar, blir han ført bort i en lastebil. Bianca følger etter med Bonds bil med hestehenger og klarer å distrahere vaktene lenge nok til at Bond ser sitt snitt til å utløse fallskjermene de har på ryggen slik at de blir dratt bort fra bilen. Hun drar så videre, og lover å møte Bond i Miami, mens Bond kan sette seg i miniflyet gjemt i hengeren og suse avgårde.

Bianca (Tina Hudson)

Miss Moneypenny & Penelope Smallbone (Lois Maxwell og Michaela Clavell)
Bond blir overrasket når M har to sekretærer når han skal bli briefet. Moneypenny har advart henne mot Bond, men de sukker begge like henført når han forleter de til fordel for M. Det var tenkt at Clavell skulle erstatte Maxwell som sekretær. Men I A View to a Kill var hun borte, og når Timothy Dalton tok over stafettpinnen med The Living Daylights, var det Caroline Bliss som hadde Moneypenny-rollen.

Miss Moneypenny & Penelope Smallbone (Lois Maxwell og Michaela Clavell)