Fakta om filmen

Manusforfatter Richard Maibaum kunne ikke skjønne hvordan Britt Ekland fikk rollen som Mary Goodnight. I hans manus var hun intelligent og ressurssterk, og til god hjelp for Bond. Maibaum beskrev senere hennes rolletolkning som en "female buffoon".

Britt Ekland prøvespillte først i rollen som Andre Anders. Britt Ekland var gravid under filminnspillingen, noe produsentene ikke visste.

De pene i The Man With The Golden Gun (Mannen med den gylne pistol)

Sist endret: 24. January 2012

Mary Goodnight (Britt Ekland)
Bonds kontakt i Østen som skal hjelpe i jakten på Scaramanga. Er helt fortapt i Bond, mens Bond holder seg heller kjølig. Sannsynligvis siden Goodnight trolig er den mest klønete av MI6s ansatte. Når Bond har fått Solexen av Anders, gir han den til Hip som igjen gir den til Goodnight som like etter blir dyttet ned i Scaramangas bagasjerom mens hun prøver å feste en radiosender der. Og når Bond prøver å løsne Solexen fra maskinen den er koblet til, slår Goodnight den på slik at Bond nesten blir grillet. Og eksplosjonene som tilslutt ødelegger Scaramangas øy, skyldes i hovedsak at Goodnight dytter stedets tekniker opp i en av tankene med flytende helium og forstyrrer den skjøre tempraturforskjellen som anlegget krever.

Mary GoodnightAndrea Anders
Fra venstre: Mary Goodnight og Andrea Anders

Andrea Anders (Maud Adams)
Scaramangas elskerinne, som aller helst vil komme vekk fra han. Han har som rituale å elske med henne før vært drap, i den tro at det vil bringe lykke over oppdraget hans. Det er hun som sender Bond en gylden kule med 007 inngravert, for å få Bond til å tro at han er Scaramangas neste offer og drepe han før han selv blir drept. Bond avslører henne og tvinger henne til å stjele Solexen fra Scaramanga for at han skal hjelpe henne. Men Scaramanga aner ugler i mosen, og dreper henne der hun skal møte Bond.