Fakta om filmen

Lois Chiles, som spilte Holly Goodhead i Moonraker, ble spurt om å spille Amasova. Men takket nei...

Barbara Bach er gift med Ringo Starr.

Catherine Deveneus agent kom med forespørsel om å la henne spille i filmen. Men i følge Broccoli lot man ikke stjerner spille i filmene, man skapte de...

De pene i The Spy Who Loved Me (Spionen som elsket meg)

Sist endret: 29. January 2012

Anya Amasova (Barbara Bach)
Major i KGB med kodenavn trippel x. Hun blir sendt av general Gogol for å finne ut hvordan en russisk ubåt har forsvunnet. Kjemper mot James Bond om de samme sporene før de blir tvunget til å jobbe sammen. Etter at Bond redder henne fra Jaws ombord toget til Sardinia, gir hun også etter for sjarmen hans. Men når hun oppdager at det var Bond som drepte kjæresten hennes under et oppdrag i Østerrike sverger hun at når dette oppdraget er over, så skal hun drepe han. Men etter at Bond redder henne nok en gang, er visst sex en bedre løsning. Amasova er Bond-produsentenes første famlende steg mot en mer moderne Bond-pike, en Bond-pike som ikke bare er en jomfru i nød men som også kan hamle opp for skurker selv.

Anya AmasovaStrombergs assistent
Fra venstre: Amasova og Strombergs assistent.

Strombergs assistent (Marilyn Galsworthy)
Det er hun som stjeler mikrofilmen med Strombergs ubåtsporings-system, og tilbyr det på det åpne markedet. Når Stromberg oppdager hva hun har gjort, blir hun dumpet i Strombergs haibaseng.