Fakta om filmen

Produsentene vurderte å bruke David Bowie i rollen som Zorin. I følge Chubby Broccoli ville de utnytte hans 'fysiske særergenheter - hans øyne som er av forskjellig størrelse og har forskjellig farge'.

Andre skuespillere som ble vurdert var Lee Van Cleef og Rutger Hauer.

Produsentene ville ha Grace Jones som May Day etter å ha sett henne som krigeren Zula i Conan, The Destroyer.

Grace Jones' daværende kjæreste, svensken Dolph Lundgren, spiller en av Zorins vakter.

Christopher Walken var den første Oscar-vinneren som spilte i en Bond-film.

De slemme i A View To A Kill (Med døden i sikte)

Sist endret: 30. January 2012

Max Zorin (Christopher Walken)
Zorin er et resultat av et Mortner-eksperiment. Som foster ble han pumpet full av steroider som gjorde at han utviklet svært høy intelligens. En bieffekt av behandligen er at han er en smule psykotisk, og ikke mannen å stole på i et knipetak. Fostret opp av de Sovjetiske hemmelige tjenestene og senere agent i KGB. Bygde opp Zorin Industries i USA med støtte fra KGB, men Operstion Big Strike er eget prosjekt for å gjøre seg selv annå rikere ved å få monopol over verdens microchip-produksjon. Går ut av KGB for å gjennomføre planen uten innblanding. Blir drept av Bond etter et fall fra Golden Gate Bridge.

Max Zorin, May Day og Scarpine
Fra venstre: Max Zorin, May Day og Scarpine

May Day (Grace Jones)
Trent i kampsport, sterk som en okse og en effektiv snikmorder, i tillegg til å være Zorins elskerinne. Det er Grace Jones’ rolle i filmen. Hun sørger personlig for endelikten til tre av James Bonds kollegaer. Men i filmen klimaks, når hun blir etterlatt av Zorin for å dø og oppdager at han ikke elsker henne, ofrer hun livet sitt for å stoppe Zorins grusomme plan.

Scarpine (Patrick Bauchau)
Scarpine er sjef for Zorins vaktstyrke, og er aldri langt unna Zorin. Overvåker Bond under Zorins hestesalg. Er med på slakten av Zorins gruvearbeidere, og dør sammen med Mortner når Zorins luftskip går i luften.

Dr Carl Mortner (Willoughby Gray)
Mortner er legen som ‘skapte’ Zorin. Hans egentlige navn Hans Glaub og var en av nazistenes vitenskapsmenn. Drev eksperimenter på gravide kvinner. Etter krigen ble han raskt snappet opp av russerne og fortsatte i deres tjeneste. Britene mistet han av syne i 1970, samtidig som Max Zorin dukket opp i Vesten. Går under dekke av å være Zorins hestealsekspert, og bruker sine steroidkunnskaper på hestene hans. Vil sprenge Bond i lufta etter at Bond har drept Zorin, men sprenger seg selv, Scarpine og luftskipet i stedet.
Gray spiller Mortner som en kalssisk “gal” vitenskapsmann, men monokkel, rar aksent og det hele.

Jenny Flex og Pan Ho (Alison Doody og Papillon Soo Soo)
To av Zorins vakter som jobber sammen med May Day. Blir drept når Zorin oversvømmer Main Strike-gruven.

Carl MortnerJenny Flex og Pan Ho
Fra venstre: Mortner, Pan Ho og Jenny Flex

W G Howe (Daniel Benzali)
Sjef for Californias olje og mineral-departement. Er i virkeligheten i lomma på Zorin og dekker over de ulovlige operasjonene hans. Får Sutton sparket når hun kommer med anklager mot Zorin. Når Bond og Sutton bryter seg inn i departementet, blir han drept av Zorin slik at Bond og Sutton kan bli anklaget for mordet.

Bob Conley (Manning Redwood)
Sjefen for Zorins gruve og oljevirksomhet. I den forrige jobben sin i Sør-Afrika, ble 20 av hans menn drept når en gruve raste sammen. Bistår villig Zorin med de praktiske delene av planen hans, men blir selv drept av Scarpine når han protesterer mot at hans gruvearbeidere skal miste livene sine.

W G HoweBob Conley
Fra venstre:Howe og Conley