Fakta om filmen

I de første manusutkastene var skurken Auric Goldfingers tvillingbror. Men ideen ble heldigvis droppet...

Putter Smith var egentlig jazz-gitarist. Dette var hans første skuespillerjobb.

Dette er første og eneste gang Bolfeld opptrer i drag.

Trina Parks har representert USA i gymnastikk.

Slumber Funeral Home er et faktisk begravelsesbyrå i Las Vegas.

Bambi & Thumper er Bambi og Trampe på norsk. Trampe er kaninvennen til Bambi. Han som lærer Bambi å gå på skøyter hver julaften.

De slemme i Diamonds Are Forever (Diamanter varer evig)

Sist endret: 24. January 2012

Blofelds dobbeltgenger dør

Blofelds dobbeltgenger dør

Ernst Stavro Blofeld (Charles Gray)
Diamanter varer evig er foreløpig Blofelds siste opptreden i en Bond film. Fra før har Blofeld blitt fremstilt av Donald Pleasence og Telly Savalas, og man må nesten si at Gray ikke helt klarer å fremstille Blofeld ‘blofeldsk’ nok. I de tidligere filmene har han blitt fremstilt som et geni med et stort anfall av stormanns-galskap. Her blir han bare småmorsom. I tillegg har han jo hårvekst. En annen ting man kan utsette på Blofeld – og Bond for den saks skyld – er at til tross for at Blofeld drepte Bonds kone i forrige film, virker det som de har et ganske vennskapelig forhold. Den videre skjebnen til Blofeld er uklar ut i fra slutten på filmen, og han har til gode å dukke opp igjen.

Kidd

Kidd

Wint

Wint

Kidd & Wint(Bruce Glover og Putter Smith)
Trolig de snålesete skurkene som har opptrådt i en Bond film. Til tross for at de er kultiverte, over-høflige og sjarmerende, er de kaldblodige mordere som legger mye stolthet i nye metoder å ta liv på. I tillegg er de elskere, noe som kanskje gjør de til de minst politisk korrekte figurene i en Bond film. De er nok med mest for den komiske effekten, og deres forsøk på å drepe Bond virker aldri livstruende. På den annen side, så tar de livet av en del mennesker ut gjennom filmen. De får sin endelikt helt på slutten av filmen, når vi tror alt er i orden, da de utkledd som kelnere nesten klarer å ta livet av Bond.

Professor Dr Metz (Joseph Furst)
Det er Dr Metz som bygger diamant-satelitten for Blofeld, i den tro at den skal hjelpe til med å få igang en verdensomspennede atom-nedrustning. Han blir fortalt at de bare skal true med laseren, slik at stor-maktene blir presset til å kvitte seg med sine atom-våpen. Når det først går opp for han hva planen til Blofeld egentlig er, er det for sent for han å gjøre noe som helst.

Peter Franks (Joe Robinson)
Bond utgir seg for å være Franks for å få innpass hos Case. Og når den virkelige Franks dukker opp, må Bond eliminere han for å unngå å bli avslørt. Kampen de imellom foregår inne i en heis, og er vel en av de beste scenene i filmen.

Bambi

Bambi

Thumper

Thumper

Bambi & Thumper (Trina Parks og Donna Garrett
Når Bond skal befri Willard Whyte fra fangenskap, oppdager han Whytes to fangevoktere, Bambi & Thumper (Bambi og Trampe for de som bare har sett Bambi på norsk). De to pene (og absolutt spreke) vaktene klarer å ydmyke Bond med omtrent å banke han opp. De må gi tapt da slåsskampen fortsetter ut i et basseng, der Bond overvinner de ved ganske enkelt å holde hodene deres under vann. Som igjen kanskje ikke var den best skrevne avslutningen på en slåsskamp vi har sett.

Bert Saxby (Bruce Cabot)
En av Blofelds hånslangere, som jobber på Whyte House Casino. Blir drept i et dårlig forøk på å drepe Whyte.

Shady Tree, spilt av Leonard Ball

Shady Tree, spilt av Leonard Ball

Shady Tree (Leonard Ball)
En gammel stand-up komiker som fungerer som diamant-kurér om dagen. Blir drept av Wint og Kidd, men selve draps-scenen kom aldri ut av klippe-rommet.

Morton Slumber (David Bauer)
Innehaver av Slumber Funeral Home, et begravelsesbyrå i Las Vegas. Slumber er også med på diamant smuglingen. Etter at Bond har utgitt seg for å være Franks og overlevert diamantene til Slumber, prøver han å kremere Bond. Det som redder Bond er at Slumber oppdager at diamantene er falske, og dermed trenger Bond for å få tak i de ekte.