Fakta om filmen

Det de nordkoreanske soldatene sier når Bond kommer surfende inn i begynnelsen av filmen, er: Hva smaker det av disse sigarettene? Jeg kan gi deg noe amerikansk tobakk.

Filmen ble kritisert i Sør-Korea for sin fremstilling av Koreanere, og ble boikottet av flere kinoer.

Oberst Moons fulle navn er oberts Tan-Sun Moon, en referanse til Kingsley Amis' roman Colonel Sun.

De slemme i Die Another Day

Sist endret: 31. January 2012

Gustav Graves (Toby Stephens)
Milliardær som har dukket opp av intet og som har en diamantgruve på Island. Gir halvparten av alt han tjener til veldedige formål og blir dermed adlet av dronningen i begynnelsen av filmen. Prøver å kvalifisere seg til det engelske fektelandslaget, slaik at han kan vinne OL-gull. Det viser seg at Graves er en genomdifisert utgave av oberst Moon, og hans Icarus-prosjekt er et dekke for et våpen som kan la Nord-Korea angripe Sør-Korea. Har alliert seg med en gruppe generaler som har tatt Moons far, general Moon, til fange. Når han skjønner at hans far ikke støtter han, dreper han ham. Blir sugd ut av sitt eget kommandofly på slutten, og inn i den ene jetmotoren.

Gustav GravesZao
Fra venstre: Gustav Graves og Zao med hans behandlingsplan

Zao (Rick Yune)
Oberst Moons/Graves håndlanger. Det er han som oppdager at Bond er britisk agent når han jobber med å avsløre Moon. Skal gå gjennom samme operasjon som Moon for å bli vestlig, men blir avbrutt av Bond og går dermed gjennom filmen som en veldig blek og spøkelsesaktig koreaner. Etter en biljakt på Bond på Island, kjører han gjennom en isvegg og havner under vann. Men han kommer seg opp til vannoverflaten, bare for å bli spiddet av en fallende lysekrone.

Vlad (Mikhail Gorevoy)
Graves’ tekniker og oppfinner som har konstruert Icarus. Hjelper også Graves med hans rakettbiler han vil brytes fartsrekorder på Island med. Blir sugd ut av Graves’ fly etter at Bond har skutt i stykker en av rutene på flyet.

VladMr. KilDr Alvarez
Fra venstre: Vlad, Mr. Kil og doktor Alvarez

Mr Kil (Lawrence Makoare)
Graves’ bodyguard og sjef for vaktstyrkene. Blir selv offer for de samme laserene han bruker fpr å gi jonx en splittet personlighet.

Dr. Alvarez (Simon Andreu)
Lege på DNA-klinikken utenfor klinikken. Blir drept av Jinx, etter først å ha avslørt at klinikken bruker DNA fra “foreldreløse og andre ingen vil savne”.

Mr Van Bierk (Mark Dymond)
Den illegale diamanthandleren som skal selge diamanter til oberst Moon. Blir lurt til å lande på feil sted av Bond slik at han kan overta diamantene og identiteten hans.