Fakta om filmen

En klassisk historie om rollebesetningen for Dr. No er at Ian Fleming foreslo sin gode venn Noel Coward om å ta rollen som Dr. No. Svaret kom på telegram og var "No, No, No.".

Christopher Lee, som forøvrig var i familie med Ian Fleming, avslo også rollen. Han angret senere, og tok på seg rollen som Scaramanga i The Man With The Golden Gun 13 år senere.

Ryktet om at Dr. No egentlig skulle spilles av en ape, er feil.

Three Blind Mice
Three blind mice,
Three blind mice,
See how they run!

They all ran after the farmer's wife,
Who cut off their tails,
With a carving knife.

Did you ever see such a thing in your life,
As three blind mice.

De slemme i Dr. No

Sist endret: 22. January 2012

Dr. No (Joseph Wiseman)
Den første i rekken av stormannsgale genier med skumle planer. Doktor Julius No er sønn av en tysk misjonær og en kinesisk kvinne. Han ble en betrodd kasserer i den kinesiske mafia, Tongene. Han takket for tillitten med å stikke av med ti millioner dollar og ble medlem av forbryterorganisasjonen SPECTRE. Han bygde sitt eget atom-drevne fort forkledt som en bauksitt gruve på Crab Key, der han begynte sin sabotasje mot det amerikanske romprogrammet. I et av sine egne eksperimenter mistet han begge hendene sine, som han har erstattet med metall-hender som kan knuse stein. Han ender med en grusom død: Han faller opp i et basseng med kokende, radioaktivt vann. På den annen side, så blir han begravd under en haug med flaggermusmøkk i Flemings roman.

Professor Dent, spilt av Anthony Dawson

Professor Dent, spilt av Anthony Dawson

Professor Dent (Anthony Dawson)
Dent er en geologist fra Jamaica som blir venn med Strangeways, den britiske agenten som etterforsker Dr No. Til tross for sitt ordentlige, bridgespillende ytre, er han en av Nos håndlangere som sørger for hans død. Bond får mistanke til Dent, og da prøver Dent å ta livet av han med hjelp av en Tarantella i Bonds seng. Da dette mislykkes, prøver han å overfalle Bond hos Miss Taro, bare for å bli møtt av Bond ventende med sin Walther. Scenen der Bond dreper Dent, ble ansett som for kaldblodig og ble derfor klippet ned i lengde.

Three Blind Mice, See how They run

Three Blind Mice, See how They run

“De Tre Blinde Mus”
Disse tre skal forestille tre blinde tiggere, men er i virkeligheten leiemordere som jobber for No, og som tar livet av Strangeways og hans sekretær. De prøver å drepe Bond ved å presse bilens hans ut for et stup ved hjelp av likbilen de kjører, men de ender selv opp utenfor.

Miss Taro (Zena Marshall)
Taro jobber som sekretær for Pleydell-Smith, den britiske konsulen på Jamaica, og som spion for Dr No. Hun fungerer som lokkedue i drapsforsøket til Dent på Bond, ved å invitere han på en erotisk kveld. Bond takker for invitasjonen ved å få henne arrestert. Selvfølgelig først etter å tilbringt litt tid i sengen hennes. Slik at han kan vente på Dent i ro og fred.

Fotografen (Margaret LeWars)
Denne mystiske fotografen gjør flere forsøk på å få tatt Bonds bilde, før Bond og Quarrel tar henne til fange for å avhøre henne. Da de finner ut at hun jobber for Dr No, spør Quarrel rolig om han skal knekke armen hennes, men Bond nøyer seg med å ødelegge filmen hennes før hun blir sluppet fri.

Mr Jones (Reggie Carter)
Jones utgir seg for å være Bonds sjåfør på Kingston Lufthavn. Bond fatter mistanke, og setter han ut av spill med judo. For ikke å bli avhørt, velger Jones å ta en cyanid-tablett gjemt i en sigarett.