Fakta om filmen

Jaws var faktisk med i de tidligste utkastene til manus.

Skurken i rullestolen er jo selvfølgelig Blofeld som produsentene ville bli kvitt en gang for alle. Blir ikke kreditert som Blofeld, av frykt for flere rettsaker med McClory.

Richard Maibaum hadde ikke skrevet inn replikken med den rustfrie delikatesse- forretningen, og vet selv ikke hvordan den har havnet i filmen.

Hollis spilte også i Casino Royale.

De slemme i For Your Eyes Only (Kun for dine øyne)

Sist endret: 29. January 2012

Aris Kristatos (Julian Glover)
Milliardær som i hemmelighet jobber for Sovjet med å finne ATAC. Britene stoler på han, siden han kjempet i motstandsbevegelsen under annen verdenskrig og mottok King’s Medal for sin innsats. Virkeligheten var at han jobbet som dobbeltagent for nazistene. Prøver å legge skylden for alle sin lysskye affærer (inkl. narkotikasmugling, leiemorder, slavehandler) over på sin erkefiende Columbo for at Bond skal rydde han av veien. Stjeler ATAC fra Bond og Melina, men får aldri levert den til russerne. Blir drept av Columbo da han gjør et siste desperat forsøk på å drepe Bond.

Kriegler og KristatosLocque
Fra venstre: Kriegler, Kristatos og Locque

Emile Leopold Locque (Michael Gothard)
Etter lenge å ha vært en kjent skikkelse i Brüssels underverden, blir han ansatt av Kristatos som leiemorder. Kristatos forteller Bond at Locque jobber for Columbo, og Bond oppdager ikke sannheten før Locque har drept Ferrara og Lisl. Etter at Bond og Columbo raider en av Kristatos smugglerforsøk, flykter Locque fra stedet i bil og Bond forfølger han til fots. Bond får inn et skudd, og Locques bil havner på kanten av et stup. Bilen går utenfor når Bond kaster til han due-nålen han hadde lagt igjen hos Ferrara for at Bond skulle tro det var Columbo som sto bak drapet.

Eric Kriegler (John Wyman)
KGB agent med dekke av å være Østtysk skiskyter. Jobber sammen med Kristatos om å finne ATAC, og prøver å drepe Bond ved flere anledninger, men blir selv drept av Bond på Kristatos’ skjulested.

Hector Gonzales (Stefan Kalipha)
Cubansk leiemorder som jobber for Kristatos. Det er han som dreper Havelocks foreldre, etter først å ha flydd Melina til båten deres. Blir oppsporet både av Bond og Melina til sin spanske villa, der han blir drept av Melina etter å ha tatt Bond til fange.

Hector GonzalesGogolBlofeld
Fra venstre: Gonzales, Gogol og Blofeld

General Gogol (Walter Gotell)
Det er Gogol som personlig skal hente ATAC hos Kristatos. Etter at Bond har ødelagt ATAC, forlater han Bond med et smil.

Mann i rullestol (John Hollis)
Skurk som tar kontroll over helikoptret som Bond flyr med i åpningssekvensen. Bond tar hevn ved å plukke han opp med helikopteret og slippe han ned en stor pipe. Regnes som rått gjort, siden den skallede skurken ber for sitt liv. Prøver å bestikke Bond før han blir sluppet med å tilby han en “delikatesseforretning i rustfritt stål”.