Fakta om filmen

Lotte Lenya var gift med komponisten Kurt Weill, og var allerede en kjent sangerinne. Blant hennes største suksesser var en oppsetning av Tollskillingsoperaen.

Robert Shaw var i tillegg til skuespiller, også forfatter. Han døde i hjerteattakk i 1978.

Vladek Sheybal spilte også skurk i Casino Royale (1967).

Når Krilencu prøver å rømme, er det gjennom en hemmelig utgang som åpner seg i en poster av Anita Ekberg i filmen Call Me Bwana. Filmen var produsert av Broccoli og Salzman.

De slemme i From Russia With Love

Sist endret: 22. January 2012

Rosa Klebb, spilt av Lotte Lenya

Rosa Klebb, spilt av Lotte Lenya

Rosa Klebb (Lotte Lenya)
Som en slags levendegjøring av alle fordommer mot østeuropeiske kvinners mor, blir Klebb portretert . Steinhard, ond og hensynsløs er hun nummer tre i SPECTRE. Det er hun som har ansvaret for tyveriet av Lektor og drapet på Bond.Hun var i KGB, og lurer Romanova til å tro hun fortsatt er det. Når planen slår sprekker, prøver hun personlig å eliminere Bond (med sin berømte sko, som hadde en kjekk liten springkniv insatt med gift), men faller for Romanovas skudd.

Rosa Klebb inspiserer "Red" Grant

Rosa Klebb inspiserer "Red" Grant

Donald “Red” Grant (Robert Shaw)
Ble medlem av SPECTRE etter å ha rømt fra Dartmmor fengselet, og ble en av deres beste mordere. Totalt hensynsløs og i topp fysisk form blir han både fryktet og beundret av sine sjefer. Planen er at Grant skal ta livet av Bond og Romanova etter at de har stjålet Lektor. Grant dreper Bonds kontakt i Jugoslavia, Kaptein Nash, og tar hans identitet og lurer Bond ombord på Orient-ekspressen. Her klarer han og avvepne Bond, og lover han en smertefull død. Men han gjør den feilen at han først åpner Bonds stress-koffert, og får en dose tåregass i ansiktet. Bond lykkes til slutt å kvele han med hans eget våpen, en klokke med en rull piano-tråd. Er den dag i dag trolig den mest skremmende skurken Bond har kjempet mot.

Kronsteen, spilt av Vladek Sheyball

Kronsteen, spilt av Vladek Sheyball

Kronsteen (Vladek Sheybal)
Nummer fem i SPECTRE med ansvar for planlegging. Han er hjernen bak planen om at Bond skal stjele Lektor for de. Han taktiske evner kommer også godt med når han opptrer med sitt respektable jeg, som en sjakk mester. Blir straffet for at planen hans ikke slo til med Klebbs alltid like hendige sko.

Krilencu (Fred Haggerty)
Erkefiende til Kerim Bey, og ansatt av Sovjet for å myrde vestlige agenter i Tyrkia. Krilencu får beskjed av SMERSH om å avbryte den pågående våpenvilen mellom han og Bey, og ta livet av han, siden de mistenker han for å ha tatt livet av mange av deres agenter. I virkeligheten er det SPECTRE som setter de opp mot hverandre. Etter å ha mislyktes to ganger, blir han selv drept av Bey.

Morzeny (Walter Gotell)
Sjef for SPECTREs treningsanlegg. Det er han som presenterer Klebb for Grant. Omkommer selv under en båtjakt på Bond. Bond dumper bensin i vannet bak seg og får tent på, som gjør at Morzeny og hans menn kjører rett inn i flamme-infernoet. Gotell ville sener komme tilbake som General Gogol i KGB i flere Bond-filmer.

Blofelds katt

Blofelds katt

Ernst Stavro Blofeld (Anthony Dawson)
Blofeld gjør sin debut i en Bond film med fjeset sitt skjult. Vi får ikke vite noe om bakgrunnen hans, men vi blir presentert for varemerkene hans. Hans hvite katt som han hele tiden stryker, hans manglende følelser for menneskeliv og hans evne til å få hvem som helst til å føle frykt. Han forklarer tankegangen bak SPECTREs arbeidmåte ved å sammenligne SPECTRE med hans to japanske kampfisker. De lar sine to utvalgte ofre slåss med hverandre til de begge er utslitt, for så å slå til selv. Dawson som her spilte Blofeld her, spilte også Dent i Dr No, men ble dubbet av Eric Pohlman.