Fakta om filmen

I et tidlig utkast av manus, het Trevelyan Augustus til fornavn, og skulle ha vært en mentor for Bond i MI6. Både Anthony Hopkins og Alan Rickman takket nei til denne rollen.

De slemme i GoldenEye

Sist endret: 31. January 2012

Alec Trevelyan (Sean Bean)
Tidligere 00-agent som faker sin egen død ved hjelp av Ourumov. Opprinnelig Lienz Kosakk, som nå vil ha hevn for sine foreldre. Lienz kosakkene hjalp opprinnelig nazistene under 2. verdenskrig, men byttet side og ville hoppe av til Storbritannia. Storbritannia sendte de de da tilbake til Sovjet, der de aller fleste ble henrettet. Foreldrene hans overlevde, men faren var så skamfull at han tok livet av sin kone og seg selv. Trevelyan vil nå bruke GoldenEye på London, og ødelegge landet finansielt, samtidig som han skal stjele store verdier fra Bank of England. Blir tilslutt drept av Bond.

Xenia Onatopp (Famke Janssen)
Onatopp er en tidligere pilot i den Sovjetiske hæren, som nå jobber for Janus. Dreper en kanadisk offiser ved å knuse han med lårene sine, og forsøker senere det samme med Bond. Blir knust av et helikopter på Kuba.

General Ourumov (Gottfried John)

General Ourumov, spilt av Gottfried John

General Ourumov (Gottfried John)
General i den russiske hæren som er lei av å ikke ha noe særlig makt. Blir lovt å bli den nye jernmannen i Russland av Trevelyan, mot hjelp. Hjelper til med å stjele GoldenEye, men blir ofret av Trevelyan for at han selv skal rømme.

Boris Grishenko (Alan Cumming)

Boris Grishenko, spilt av Alan Cumming

Boris Grishenko (Alan Cumming)
Dataprogrammerer som jobber sammen med Simonova, og som hjelper Trevelyan med GoldenEye i bytte mot en del av byttet. Han skal hacke seg inn i Bank of England og overføre penger, før alle spor blir slettet med GoldenEye. Ender dypfryst etter at en tank med flytende nitrogen eksploderer ved siden av han.