Fakta om filmen

Gert Frobe kunne ikke et ord engelsk, og er derfor dubbet av skuespilleren Michael Collins.

Harold Sakata representerte USA (han er fra Hawaii) under OL i 1948, og vant sølvmedalje i vektløfting. Han var også profesjonell bryter en periode.

I etterkant av Goldfinger kunne man kjøpe en Oddjob-dukke med evnen til å kaste hatten sin.

De slemme i Goldfinger

Sist endret: 22. January 2012

Auric Goldfinger, spilt av Gert Frobe

Auric Goldfinger, spilt av Gert Frobe

Auric Goldfinger (Gert Frobe)
Goldfinger har et begjær for gull, som han hele tiden prøver å skaffe seg mer av på alle mulige måter, også ved hjelp av smugling, stjeling eller mord. Smuglingen foregår ved at han smelter gullet ned og forkler det som deler av sin Rolls Royce. Kjemper ikke for noen av sidene av jernteppet, men har fått en atombombe av Kina som ha skal bruke i Operasjon Storeslem, som går ut på å gjøre alt gullet i Fort Knox radioaktivt, slik at verdien på hans eget gull bli mangedoblet. Han ender sine dager med å bli sugd ut av et flyvindu etter en slåsskamp med Bond. Goldfinger ble mesterlig spilt av den tyske skuesoilleren Gert Frobe.

Oddjob, spilt av Harold Sakata

Oddjob, spilt av Harold Sakata

Oddjob (Harold Sakata)
Goldfingers lojale tjener. Ser ut som en vanlig tjener, men er i virkeligheten en hensynsløs morder, som først og fremst bruker karate og sin stålbremmede bowlerhatt nå han begår sine forbrytelser. Er uovervinnelig i nærkamp, noe Bond oppdager i Fort Knox. Helt til han klarer å gi han en dødelig dose strøm med hatten hans somleder. Sakata, som udødeliggjorde Oddjob, bygde sener hele sin skuespillerkarriere på å spille lignende roller.

Mr Solo (Martin Benson)
Arrogant mafia sjef som har smuglet atombomben til Goldfinger inn i USA for en million dollar. Da han nekter å avse betalingen for å være med på Operasjon Storeslem, blir han klemt i hjel inne i en Lincoln Continental på et bilopphuggeri. Mange ameriaknere reagerte på scenen. Ikke først og fremst pga. drapet, men fordi de syns det var synd at bilen ble knust, siden den ble regnet som en del av den amrikanske drømmen.

Mr Ling (Burt Kwouk)
Atom-ekspert fra Kina som er sendt for å hjelpe Goldfinger med bomben. Det er mens disse to snakker sammen at Bond hører de nevne Operasjon Storeslem. Blir lurt av Goldfinger og drept inne på Fort Knox. Kwouk spilte også i You Only Live Twice som en av Blofelds håndlangere, men er vel mest kjent som Cato, tjeneren til Peter Sellers Inspektør Clouseau i Den Rosa Panteren filmene.

Kisch (Michael Mellinger)
En annen av Goldfingers håndlangere, som bl.a. hadde som oppgave å eliminere mafiasjefene på Golfingers gods. Når Operasjon Storeslem går fløyten, blir han stengt inne i hvelvet med bl.a. atombomben. Han prøver å stoppe den, men blir da drept av Oddjob.

Capungo (Alf Joint)
Capungo opptrer i før-krediterings sekvensen mens han slåss mot Bond og ender opp før han dør av elektrosjokk i badekaret til Bonita. Mannen som egentlig skulle spille rollen, ble like før filmingen arrestert for kattetyveri, så stuntmannen Alf Joint måtte steppe inn. Skrikene du hører i det han ligger i badekaret er ikke bare skuespilleri, siden han fikk en varmeslange kveilet rundt beinet.

Bonita (Nadja Regin)
Forræderisk danser som lurer Bond inn i et bakhold. Han blir nesten offer for Capungo, men ser speilbildet hans i øynene hennes. Bond rekker da å snu seg, slik at Capungo rammer henne i stedet.