Fakta om filmen

Figuren Milton Krest og hans skip The Wavekrest er hentet fra novellen The Hildebrand Rariety.

Opprinnelig skulle skurken holde til i Kina, men delevis fordi Bernardo Bertoluccis film Den siste keiser gjorde Kina mindre 'ukjent' ble handlingen flyttet.

Når Dario slåss mot Bond, får Bond et kutt i hånden. Dette var et uhell fra Del Toros side, og Dalton har fortsatt arr etter kampen.

De slemme i Licence To Kill (Med rett til å drepe)

Sist endret: 19. August 2012

Franz Sanchez (Robert Davi)
Er i stand til å beordre de verste torturmetodene, samtidig som han er høflig, kultivert, vittig og alltid holder sitt ord. Har tilholdssted i Isthmus City, der han kontrollerer styresmaktene og har en liten hær under sin kommando. Det er fra denne byen han planlegger å bygge opp sitt verdensomspennende narkotika-kartell.

Franz Sanchez (Robert Davi), omgitt av  Truman-Lodge (Anthony Starke) og Heller (Don Stroud)

Franz Sanchez (Robert Davi), omgitt av Truman-Lodge (Anthony Starke) og Heller (Don Stroud)

Milton Krest, spilt av Anthony Zerbe

Milton Krest, spilt av Anthony Zerbe

Milton Krest (Anthony Zerbe)
Tilsynelatende veldig ivrig etter å mette den tredje verden med fisk gjennom sitt selskap. I virkeligheten er det kun et skalkeskjul for narkotikasmugling med sitt skip WaveKrist. Bond får innbilt Sanchez at Krest har forrådt han, og han lider da en grufull død i et trykkammer.

Killifer (Everett McGill)
Felix Leiters kollega som forråder han for penger. Faller på slutten av filmen for den samme haien som angrep Leiter.

Butcher, spilt av Wayne Newton

Butcher, spilt av Wayne Newton

Professor Joe Butcher (Wayne Newton)
TV-evangelist som også fungerer som skalkeskjul for Sanchez. Pengene han samler inn, går til et reliiøst senter som egentlig er Sanchez sin narkotika-fabrikk. Hans daglige sendinger bruker han til å oppgi prisen på kokain til internasjonale kjøpere, som igjen byr ved å ringe inn donasjoner.

Dario, spilt av Benicio Del Toro

Dario, spilt av Benicio Del Toro

Dario (Benicio Del Toro)
Sanchez’ håndlanger som står bak mordene på Della Leiter og Lamoras elsker. Det er Dario som avslører Bond når han prøver å infiltrere Sanchez’ organisasjon.

Truman-Lodge (Anthony Starke)
Finans-geni som overvåker Sanchez’ investeringer. Hjelper også Sanchez med å samle andre narkotika baroner til å slå seg sammen under Sanchez’ kartell. Bond lurer Sanchez til å tro at Truman-Lodge prøver å snyte han, og må dermed bøte med livet.

Heller (Don Stroud)
Sjef for Sanchez’ sikkerhet. Blir også offer for Sanchez’ paranoia og blir drept av en gaffeltruck.