Fakta om filmen

Geoffrey Holder, som spiller Baron Samedi, var opprinnelig danser og koreograf, og mer kjent for brusreklamer enn spillefilm.

Den siste scenen i filmen, der Baron Samedi sitter foran på toget Bond er på og ler, ble lagt til for å vise det fargede publikumet at Bond ikke hadde drept alle i filmen og dermed håpet de at de ikke ville la være å se filmen av den grunn.

Eieren av krokodillefarmen som ble brukt i filmen, het faktisk Kananga. Det var han som utførte stuntet der Bond løper på ryggen til en gruppe krokodiller for å komme på land.

Samedi er fransk, og betyr lørdag.

De slemme i Live And Let Die (Å leve og la dø)

Sist endret: 24. January 2012

Dr Kananga/Mr Big (Yaphet Kotto)
Dr kananga er diplomat fra øya San Monique, som gjennom sitt alter ego Mr. Big, vil skaffe seg monopol på heroinsalg i USA. Dette vil han gjøre ved å oversvømme den amerikanske markedet med to tonn gratis heroin. Dette vil få de andre tilbyderene til å kaste inn håndkledet, samt å doble antall avhengige i USA. Når han da er eneleverandør av stoffet, vil han begynne å ta godt betalt…
Kananga bytter mellom de to rollene sømfritt, med et utall hemmelige ganger og hemmelige skjulesteder bl.a. i sine Fillet of Soul-restauranter omkring i USA. Befolkningen på San Monique holder han i sjakk ved hjelp av Baron Semedi og hans voodoo. Han har også spådamen Solitaire i sin tjeneste, som kan spå utfallet av alle handlingene hans. SIden hun mister sine evner, kan hun ikke se at Bond dreper Kananga ved å dytte en kule med komprimert luft ned i halsen hans etter et undervannsslagsmål som fordeler han jevnt over hele rommet.

Mr BigDr. KanangaTee Hee
Fra venstre: Mr. Big, Dr. Kananga og Tee Hee

Tee Hee (Julius W Harris)
Kanangas hånd- og klolanger. Er utstyrt med en mekanisk høyrearm etter å ha mistet den til Old Albert, en av krokodillene på krokodillefarmen sin (som også er en del av Kanangas smuglevirksomhet). Dør under en slåsskamp med Bond ombord på et tog, etter at armen hans setter seg fast i vinduet på toget og Bond kan sparke han ut.

Baron Samedi (Geoffrey Holder)
Baron Samdi er gravplassens gud og den udødelige lederen for de dødes legion, samtidig som han er en av Kanangas medhjelpere. Veksler mellom å være danser i et hotell-show, spion, rådgiver og voodoo-prest. Man vet ikke helt om han er virkelig eller ikke, heller ikke i sluttscenen i filmen, der Samedi sitter foran på toget Bond og Solitaire reiser med, selv om Bond kastet han opp i en kiste full av giftslanger da han reddet Solitaire.

Baron SemediBaron Semedi
Baron Semedi i ulike former

Adam (Tommy Lane) 
Håndlanger for Kananga håndlangere, og en av de som forfølger Bond i båt (som han har stjålet fra Billy Bob, Peppers svoger). Følger Bond inn i havn, der Bond får presset han til å kjøre inn i et skip.

Whisper (Earl Jolly Brown)
Lavtsnakkende håndlenger som jobber for Kananga. Han er sjåfør i bilen som dreper Bonds CIA-sjåfør, og leverer også drikke til Bond i hans bungalow på San Monique. Blir stengt inne i en av Kanangas smuglerkapsler rett før Kananga dør.

AdamWhisper
Fra venstre: Adam og Whisper