Fakta om filmen

Slåsskampen mellom Bond og Chang i Glassmuseet i Venezia, var skrevet for The Spy Who Loved Me og skulle ha foregått i Kairos Historiske Museums "mumierom".

Det var Richard Kiels ide at Jaws' kjæreste skulle være liten og nett. I manus er hun like stor som han.

De slemme i Moonraker (Måneraketten)

Sist endret: 29. January 2012

Hugo Drax (Michael Lonsdale)
Internasjonalt anerkjent milliardær som bl.a. bygger romskip for NASA. Bader i luksus, og har f.eks. et slott i California, som han har fått fraktet fra Frankrike stein for stein. Driver også stort i Venezia og Brasil. På sistnevnte sted har han bygget en hemmelig base, der han kan skyte ut sine egne romfartøy til sin hemmelige romstasjon. Romskipene – the Moonrakers – skal frakte Drax’ egen herskerrase ombord i en romstasjon, der de skal vente til resten av jordens befolkning er utryddet av gift utviklet av Drax. Blir dødelig såret av Bond, for så å bli skutt ut i rommet gjennom en luftsluse med ordene fra Bond: ‘Take a giant step for mankind.’

Hugo Drax og ChangJaws
Fra venstre: Drax, Chang og Jaws

Jaws (Richard Kiel)
Siden han ble så populær i forrige film, ba Broccoli om at Jaws måtte skrives inn i manus som en av Drax’ håndlengere. Dukker først opp i åpningssekvensen der han slåss med Bond ombord på et fly. Men når han hopper ut av flyet selv, ryker utløsersnoren hans, og han lander oppå et sirkus som straks kolapser. Og han kommer gående uskadd ut… I Rio prøver han å drepe Bond og Manuela, men blir forhindret av karnevaldeltakere. Når han prøver å drepe Bond og Goodhead mens de tar taubanen over Rio, men ender opp med å krasje inn i styrehuset. Der treffer han den lille men sterke Dolly, som han straks forelsker seg i. Blir med sammen med Drax’ nye herskerrase ut i verdensrommet, men når han oppdager at han og Dolly ikke er med i Drax’ planer bytter han side og hjelper Bond. Når han blir fraktet tilbake til Jorden i et amerikansk romskip, spretter han en champagneflaske og ytrer sin eneste replikk på to filmer: ‘To us!’.

Chang (Toshiro Suga)
Drax’ lojale håndlanger som prøver å ta livet av Bond ved et par anledninger. Første gang han prøver å drepe han, fikler han med innstillingene på en av NASAs G-kraft apparater som Bond prøver. Bond får stoppet maskinen med sin årmbåndspistol, og kommer seg noe svimmel ut. Neste forsøk er i et glassmuseum i Venezia der Chang angriper Bond med sverd. Men kampen ender med Chang flygende ut av et vindu og opp på et piano.