Fakta om filmen

Louis Jourdan ble vurdert for rollen som Hugo Drax i Moonraker.

De slemme i Octopussy

Sist endret: 30. January 2012

Prins Kamal Khan (Louis Jourdan)
Afghansk eksil-prins som blir betalt i smykker for sine tjenester til general Orlov. Har samarbeidet med Octopussy om smuglejobber før, og har fått henne til å tro at dette også bare er en helt vanlig jobb. Har en dyp kunnskap om kjemikalier som kan få Bond til å snakke. På slottet hans er det et eget rom for oppbevaring av lik, og en egen dumpingplass for de senere. Blunker heller ikke for å sprenge en atombombe inne i en by.

Kamal Kahn

Gobinda (Kabir Bedi)
Khans tause håndlanger og bodygard som prøver å få has på Bond flere ganger gjennom filmens gang. Smiler aldri og snakker sjelden. Viser sin lojalitet til Khan når han klatrer ut etter Bond når Bond henger på Khans fly.

General Orlov (Steven Berkoff)
Mens resten av Kreml har begynt å innse at det beste vil være å trappe ned den kalde krigen, vil Orlov heller at Sovjet skal angripe Europa siden de er militære overlegne. Planen hans blir bryskt avvist av general Gogol. Har en hemmelig plan om å sprenge en atombombe på en amerikansk base i Vest Tyskland. Det vil se ut som det er en amerikansk bombe som har gått av, og Sovjet og resten av verden vil da kreve at alle atomvåpen blir fjernet fra Europa. Og Orlov mener at da er Europa så sårbart at resten av Kreml vil skjønne at han har rett.
Med stjålne juveler betaler han Khan for å få fraktet bomben inn på en base. Blir skutt av sovjetiske soldater når han prøver å krysse grensen mellom Vest- og Øst-Tyskland illegalt. Da har tyveriene hans blitt avslørt, og når Goglol forteller han at han er skam for uniformen sin, svarer han nærmest i siste åndedrag at “han vil være en helt i Sojetunionen”, uten at Gogol skjønner hva han mener.
Orlov er akkurat like sprø og stormannsgal som en god Sovjetisk general skal være i en Bond film.

GobindaOrlov

Mischka & Grischka (David og Tony Meyer)
Khans leiemordere som også jobber på Octopussys sirkus som knivkastere. Det er de som dreper 009 i begynnelsen av filmen, og de prøver begge å drepe 007 senere. Mischka prøver å drepe Bond med et sveiseapparat, men Bond forsvarer seg med å kjøre et kanonløp i hodet hans. Grischka forfølger Bond gjennom et skogholt etter at de begge har blitt kastet av Octopussys sirkustog, og spikrer skjorta hans til veggs med knivene sine. Men i det han skal havne sin døde bror, vrir Bond seg unna og hevner 009 isteden (men hvordan vet Bond at de drepte 009?).

Mischka & Grischka (David og Tony Meyer)