Fakta om filmen

I Flemings bøker, er Blofeld og Bunt et par.

De slemme i On Her Majesty’s Secret Service (I hemmelig tjeneste)

Sist endret: 24. January 2012

Ernst Stavro Blofeld (Telly Savalas)
Det er nærmest en Blofeld-light vi treffer i denne filmen. Han truer riktignok med å utslette alt liv på jorden, men det eneste han krever er at alle hans tidligere gjerninger skal bli strøket og at han kan kalle seg greve. I tillegg er han forelsket i Tracy. Men Savalas’ eneste opptreden som Blofeld kan ikke sies å være dårlig, bare litt annerledes enn det man var vant til fra Donald Pleasence.

Bunt og Grunther

Bunt og Grunther

Irma Bunt (Ilse Steppat)
Å sammenligne Bunt med Rosa Klebb er ikke en dårlig sammenligning. Bunt er, som sin forgjenger, ganske så mannlig i sin væremåte, og går vel heller ikke av veien for et drap eller to. Det er forøvrig hun som dreper Tracy i filmens slutt. Hennes første møte med Bond er når hun skal frakte han fra togstasjonen til Piz Gloria. Bond utgir seg for å være sir Hillary, men Bunt blir aldri helt overbevist, og gjør alt for å avsløre han. Hun fungerer også som en guvernante ovenfor ‘Dødsenglene’.

Grunther (Yuri Borienko)
Grunther er Blofeld og Blunts håndlanger som ser ut til å utføre alle deres onde gjerninger. Men selv om han er muskeløs og nærmest usårbar, får han juling av Tracy under angrepet på Piz Gloria.