Fakta om filmen

Mathieu Amalric baserte Dominic Greene på Nicolas Sarkozy og Tony Blair.

De slemme i Quantum of Solace

Sist endret: 31. January 2012

Dominic Greene (Mathieu Amalric)
Medlem i Quantum og dreiver den veledige dekkorganisasjonen Greene Planet. Skal hjelpe general Medrano til makten i Bolivia, i bytte mot en landbit som på overflaten virker verdiløs. Prøver å drepe Montes, men drapsmannen Slate blir stoppet av Bond, og gir henne så i gave til Medrano. Samarbeider med Beam i CIA om kuppet i Bolivia, og ber han få Bond ut av veien. Greene får både Fields og Mathis drept etter sitt mislykkede selskap Bond, Montes og Fields lagde kvalm i. Når den endelige avtalen mellom Quantum og Medrano skal underskrives, avslører Greene at Merdano bare er en brikke, og tvinger han til å skrive under på at Quantum skal forsyne hele Bolivia med vann (Greene har skapt reservoarer på landet de skal overta). Blir stoppet av Bond og etterlatt i ørkenen med en flaske olje å drikke. Blir funnet senere, skutt i bakhodet og med olje i magen.

Dominic Greene

General Medrano (Joaquin Cosio)
Boliviansk general i eksil, som vil styrte den nåværende presidenten med hjelp av Quantum. I motytelse gir han bort et landstykke som ser verdiløst ut, men som i virkeligheten innholder massive vannressurser. Blir skutt i hodet av Camille, som får sin hevn på drapet på familien sin.

General Medrano

Gregg Beam (David Harbour)
CIA sin seksjonssjef i Sør Amerika. Samarbeider med Greene for å skaffe USA oljerettigheter i landet etter Medranos kupp. Forsøker å drepe Bond etter ønske fra Greene, og truer Leiter med sparken og forteller han at du ikke alltid kan jobbe sammen med snille folk.

Gregg Beam

Elvis (Anatole Tauban)
Greenes parykkbærende fetter og nestkommanderende. Aldri langt unna sjefen. Når han skal følge etter Bond på festen til Greene, spenner Fields ben på han slik at han faller ned en trapp. Bruker nakkestøtte retsen av filmen. Blir drept av en eksploderende hydrogentank.

Elvis

Craig Mitchell (Glenn Foster)
Ms livvakt som jobber for Quantum og hjelper Mr. White med å rømme. Blir fulgt av Bond gjennom Sienna, før han blir skutt. Spor fra hans leilighet fører Bond til Port au Prince og Slate.

Craig Mitchell

Edmund Slate (Neil Jackson)
Bond kommer til Haii for å etterforske Slate og blir overfalt av Slate mens han undersøke hotellrommet hans. Bond dreper Slate og utgir seg for å være han når Camille stopper han, uten å vite at Greene har betalt Slate for å ta livet hennes.

Edmund Slate

Carlos – Politisjefen i La Paz (Fernando Guiillén Cuervo)
Mathis tror han fortsatt har Carlos på sin side, men han er i lomma på Greene. Blir drept av Bond når han forlater møtet mellom Greene og Merdano med bestikkelsen sin, mens Bond roper “Jeg tror vi har en felles venn!”.

Carlos

Greenes sjåfør (Carl von Malaise)
Greenes sjåfør og livvakt. Det er han som dreper livvakten til Guy Haines, som Bond blir beskyldt for.

Greenes sjåfør

Yusef Kabira (Simon Kassianides)
Quantum medlem som sjarmere kvinner i viktige stillinger for senere utpressing, og Vesper Lynds kjæreste som hun tror har blitt kidnappet. Blir antatt funnet druknet på Ibiza, men DNA prøver viser at det ikke var han. Bond sporer han opp i Moskva, der han er sammen med sitt siste offer. Til Ms store overraskelse blir han ikke drept av Bond.

Yusef Kabira

Mr White (Jesper Christensen)
Mr White forteller nokså skjødeløst om Quantum når han blir avhørt av Bond og M. Rømmer ved hjelp av Mitchell og møter de andre medlemmene for å diskutere Greenes fremgang.

Mr White

Guy Haines (Paul Ritter)
Rådgiver for storbritannias statsminister, og avsløres som medlem av Quantum av Bond.

Guy Haines

Quantum-medlemmer

Quantum

Quantum

Quantum